ODBORNIK DEMIĆ: “Petrovačka vladajuća koalicija, virus COVID-19 zloupotrebljava u političke svrhe!”

Povodom najnovijih mera vlade Republike Srbije u vezi sa širenjem virusa COVID-19 kao i jučerašnjeg uvođenja vanredne situacije u opštini Petrovac na Mlavi, oglasio se petrovački odbornik Dragan Demić.

Odbornik SO Petrovac na Mlavi Dragan Demić

Demić ne sumnja da virus COVID-19 ne postoji ali se on ujedno iskorišćava i zloupotrebljava i u neke druge svrhe, ekonomske i političke, što, kako smatra Demić, spada u visoku politiku, prevashodno na svetskom nivou.

– Smatram da virus nije bezazlen, ali da se opasnost od njega preuveličava, a građani preko medija smišljeno zastrašuju. Svakako je potrebno da građani vode računa o zaštiti od virusa, ali ne vidim razlog da se mere Vlade Republike Srbije dupliraju merama opštine Petrovac na Mlavi. Takođe smatram da Vlada Republike Srbije i lokalne samouprave koriste virus u političke svrhe u cilju odvraćanja pažnje građana od bogaćenja republičkih i lokalnih funkcionera i njihovih saradnika. Umesto da mere vlade prati racionalno obaveštavanje građana o načinu zaštite, obaveštavanje se svodi na zastrašivanje građana – , kaže Demić.

Demić tvrdi da mere koje je uvela lokalna samouprava u Petrovcu na Mlavi su jednim delom i odvraćanje pažnje građana Petrovca od takozvane „modernizacije“ petrovačke toplane kroz javno-privatno partnerstvo čime je osmišljen dobar posao za saradnike lokalnih funkcionera.

– Interesantna je modernizacija prelaskom na „biomasu“ korišćenjem takozvane sečke koja će uspeti da ugreje grad verovatno samo do autobuske stanice u gradu Petrovcu. Ovo je samo jedan od primera kako funkcioniše režim na svim nivoima vlasti. Građani moraju biti svesni da život ne staje zbog virusa i da pogotovo oni koji trebaju da vode računa o građanina, to zapravo ne rade, već pandemiju na perfidan način koriste za svoje poslove – , smatra Demić.

Demić napominje da ovim saopštenjem ne želi da podstakne građane na neposlušnost u vezi sa merama vlade iako su one jednim delom politički i ekonomski motivisane.

– Svakako pozivam građane da vode računa o svom zdravlju i zdravlju svojih sugrađana jer je epiodemiološka situacija u opštini pogoršana. Ovaj virus će nadam se vrlo brzo biti prošlost za nas i potrebno je da građani budu svesni svih dešavanja u našoj opštini i da i sami reaguju na ista, imajući u vidu da trenutno nije moguće da u potpunosti imamo nepristrastano i tačno obaveštavanje – , zaključuje odbornik SO Petrovac na Mlavi Dragan Demić.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker