Počeo sa radom Međunarodni omladinski volonterski kamp u selu Dobra kod Golupca (FOTO)

U selu Dobra kod Golupca, gde je Dunav najširi i najuži u svom toku, održava se Međunarodni omladinski volonterski kamp, koji je počeo sa radom 04. avgusta i koji će trajati sve do 18. avgusta.

Foto: Screenshot youtube

Omladina JAZAS-a Požarevac u saradnji sa Mladim istzraživačima Srbije, uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, već četvrtu godinu za redom organizuje Međunarodne volonterske kampove mladih i promoviše volontiranje i aktivnosti mladih, unapređuje njihovo zdravlje i bezbednost i kroz timski rad i istrajnost doprinosi razvoju civilnog društva.

Učesnici kampa koji se zove Dobra, Dobri, Dobre, da Dobri bude dobro, radiće na projektu koji je usmeren na poboljšanje uslova za boravak i učenje učenika male seoske škole u selu Dobra. Volonteri će uređivati prostorije i fasadu osnovne škole (koju pohađaju učenici/ce iz dva sela: Dobra i Brnjica), kao i školsko dvorište. Radiće se na uređenju spoljašnjeg dela zida – fasade i oslikavanja iste muralima. Urediće školsko dvorište postavljanjem mobilijara za odmor i sportske aktivnosti učenika i to: izradom i postavljanjem 4 klupe, dva stola, farbanjem ograde i obnavljanjem terena za odbojku (obeležavanje dimenzije terena i farbanje stubova noseće konstrukcije mreže za odbojku).

Organizator kampa je omladina JAZAS-a iz Požarevca u saradnji sa Turističkom organizacijom Golubac, OŠ “Branko Radičević” iz Golubca, Narodnom bibliotekom “Veljko Dugošević” i KZM Golubac, uz podršku Ministarstva omladine i sporta kroz program “Mladi su zakon” i opštine Golubac.

Omladina JAZAS-a Požarevac postoji od 1997. i promoviše volontiranje i aktivnosti mladih, unapređuje zdravlje i bezbednost mladih i kroz timski rad i istrajnost doprinosi razvoju civilnog društva.

Ove godine u kampu u Dobri nalaze se trinaest volontera iz Srbije i sedam iz Evrope, Italije, Francuske, Slovačke, Nemačke i Rusije.

U slobodno vreme učesnici kampa se upoznavaju sa bogatom florom i faunom Nacionalnog parka Đerdap, uz organizovane izlete do manastira Tumane, obilazak Golubačke tvrđave, Trajanove table i Muzeja Lepenski vir i poseta etno muzeju. Ujedno za učesnike kampa su organizovane radionice učenja starih srpskih igara, sportske aktivnosti, pecanje na plovak, vožnja katamaranom.

Povodom obeležavanja Međunarodnog Dana mladih 12. avgusta, Jasmina Glišić, direktora Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’ iz Golupca kao jedan od saradnika na realizaciji ovog projekta i održavanja Međunarodnog volonterskog kampa u Dobri, svim učesnicicima kampa poklonila je majice.

TPKNEWS/M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker