DIGNUTA OPTUŽNICA: Optužen za ubistvo svog oca

Aleksandar se tereti da je 2013. godine likvidirao oca Srećka jednih hicem iz pištolja, dok je ovaj ležao u spavaćoj sobi, a onda s majkom telo zakopao na njivi

Više javno tužilaštvo u Požarevcu podiglo je optužnicu protiv Aleksandra Ljubenovića (24) iz Kučeva, zbog ubistvo oca Srećka (43), izvršeno pre pet godina.

Za ovo krivično delo, optuženom sleduje kazna od pet do 15 godina zatvora. Pošto optužnica, koju zastupa zamenik višeg javnog tužioca Miroslav Vojinović, stupi na pravnu snagu, u Višem sudu biće zakazan prvi glavni pretres. Aleksandar je uhapšen krajem aprila ove godine, kada je na njivi njegovog dede iskopano Srećkovo telo, koje se tamo nalazilo već pet godina.

U početku se sumnjalo da je ubistvo izvršila Srećkova supruga Sonja (38), ali je tokom istrage ustanovljeno da je to učinio njegov stariji sin. Tokom saslušanja, Aleksandar je priznao da je pištoljem likvidirao oca jer je godinama maltretirao njegovu majku, ističući da ona i mlađi brat Lazar (19) nemaju veze sa ovim zločinom. Prema navodima optužnice, Aleksandar je oca ubio pištoljem CZ M-88 Luger, kalibra 9mm, ispalivši mu jedan hitac u glavu, čime ga je na mestu usmrtio.

„Majka optuženog, kao svedok, izjavila je da je on 21. maja 2013. godine, u večernjim satima, u spavaćoj sobi na spratu kuće, hicem iz pištolja ubio oca koji je ležao na bračnom krevetu, pucajući mu u levu slepoočnicu“, stoji u optužnici. Posle ubistva, majka i sin su autom odneli telo na njivu njenog dede i zakopali. U tome su im pomogla dvojica meštana, kojima je Sonja rekla da treba da zakopaju uginulu, zaraženu svinju, što su oni poverovali.

Prema izjavama njegove supruge, pokojni Srećko bavio se preprodajom automobila i kriminalom, zbog čega je više puta bio osuđivan. Drogirao se kokainom u kombinaciji sa alkoholom, a ubrizgavao je u sebe i steroide, kako bi povećao mišićnu masu, pošto se bavio bodi-bildingom. I supruga i dvojica sinova izjavili su na saslušanju da ih je on često maltretirao i tukao, pa su zazirali od njega.

Mlađi sin nije znao za ubistvo oca, jer mu je majka rekla da je otišao u jednu daleku zemlju da radi. On je, u svojstvu svedoka, izjavio da je otac sve njih često tukao i maltretirao.

– Poslednji put oca sam video kad sam imao 13,5 godina. Bili smo sami u kući i on je počeo da viče. Kad sam ga pitao zašto to radi i da li mu je dobro, on me je dohvatio, podigao i bacio kroz otvoren prozor u dvorište – naveo je mlađi sin u svojoj izjavi.

PIŠTOLJ

Pištolj kojim je Srećko ubijen pronađen je kod N.J. koji je dao Aleksandrovom bratu Lazaru, a koji je bio u vlasništvu njegovog dede. Nakon Srećkovog ubistva Aleksandar je vratio pištolj N.J, koji je tražio da ga vrate nazad pošto je deda posumnjao da je otuđen. Inače, deda je umro a pistolj nije pomenut u ostavinskoj raspravi pa će naslednik odgovarati zbog ne prijavljivanja posedovanja oružja. On će odgovarati I za jednu neprijavljenu pušku koju je posedovao pokojni deda.

AMERIKA

Mlađi sin Sonje i pokojnog Srećka nije znao šta se desilo sa njegovim ocem. Više puta pitao je majku gde mu je otac i što ga ne viđa. Ona mu je na to odgovarala da je otac otišao u Južnu Ameriku, u Peru, da radi, što joj je sin i poverovao.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker