U NOVOM SADU POČELA “BUNA PROTIV MAFIJE”: Razbijen izlog, bačena farba i skinute zastave sa prostorija SNS (VIDEO)

U Novom Sadu ispred stanice policije u Ulici Pap Pavla održava se protest “Buna protiv mafije” koji je organizovan od strane više nevladinih organizacija, a povodom nasilja na prethodnim demonstracijama koje su održane zbog usvajanja novog Generalnog urbanističkog plana.

Foto: Facebook

Na protest su došli i visoki funkcioneri i članovi niza opozicionih stranaka. Jedan broj građanki i građana najpre se okupio na železničkoj stanici Prokop u Beogradu, odakle su vozom organizovano otišli za Novi Sad.

Među okupljenima bili su Dobrica Veselinović i Radomir Lazović iz Ne davimo Beograda.

U okolnim kafićima su vidljivi mladići sa majicama na kojima je ispisano slovo “Z”, koje je poslednjih meseci simbol ruskog napada na Ukrajinu. Policija je propustila vozila da prođu kroz masu okupljenih ljudi, te je došlo do blažih verbalnih sukoba. Na protesu je prisutna i policija u civilu.

Predrag Voštinić iz Lokalnog fronta, koji je takođe danas došao da da podršku Novosađanima, obratio se policiji u zgradi MUP-a ispred koje je protest.

– Da li vi čuvate instituciju i funkcionere? Došli smo da pitamo one kojima smo poslodavci zašto ne rade svoj posao? Zaštitite zakon a ne vlast, zaštitite ljude u ovom gradu, zaštitite institucije, a ne funkcionere – rekao je on.

Voštinić je podsetio da je pre dva dana Tužilaštvo oslobodilo policajce koji su pretukli bolesnog meloletnika na protestima pre dve godine u Novom Sadu, kada su ga bukvalno oborili sa bicikla i šutirali.

– Psujem vam sve po spisku za ovo dete i ovu presudu – rekao je Predrag Voštinić.

Okupljeni su se obratili i aktivisti Miran Pogačar i Brajan Brković. Neki od okupljenih su zapalili i baklje na skupu.

Nakon što su završena obraćanja govornika na početku protesta, okupljeni su krenuli u šetnju kroz Novi Sad.

Tokom protestne šetnje, građani su razbili izlog, skinuli zastave i polili farbom prostorije Srpske napredne stranke.

Foto: 021

Aktivisti iz Novog Sada nosili su bedževe na kojima piše „zgubidan“, kako je one koji su učestovali na protestu protiv GUP-a opisao gradonačlenik Miloš Vučević. Okupljeni zvižde, a na čelu je veliki transparent “Buna protiv mafije”. Okupljeni su nosili transparente “Ne davite Novi Sad”, “Gari, vidi ne može” i druge.

Došlo je i do manjeg incidenta kada je jedan vozač pokušao da prođe kroz kolonu demonstranata, ali su ga okupljeni sprečili u toj nameri.

Demonstrate su podržali i čuveni srpski glumci i umetnici, kao što su Svetlana Bojković, Gorica Popović, Radoslav Milenković, Dušan Petričić, Goran Marković…

Na protest protiv nasilja u Novom Sadu došli su i predstavnici opozicionih stranaka: Marinika Tepić sa kompletnim odborom SSP, Dragana Rakić, Nebojša Novaković, Srđan Milivojević i Zoran Lutovac iz DS, Aleksandar Jovanović Ćuta, Bora Novaković i Miroslav Aleksić iz Narodne stranke i drugi opozicioni funkcioneri.

(Tpknews.com/Mediji)

PROČITAJ I

3 Komentari

  1. U svaki poru života u Srbiji je ušla mafija. Nikada nije bilo ovako. Sve institucije su obesmišljene, u svakoj opštini i gradu postoje šefovi mafijaša koji su povezani sa vlašću iz Beograda. Podrška za Novosađane. SNS sekta je totalno ogrezla u kriminal

  2. Podrška za hrabre Novodadjane i sve one koji su im se pridružili. Kamo sreće da se ovaj narod konačno osvesti i skupi hrabrost da oteramo mafiju i da u ovoj zemlji konačno zavladaju red i zakon.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker