VOZAČI PAŽNJA: Od danas najstroža kontrola brzine na putevima u Braničevskom okrugu!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, sprovešće pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila, u periodu od 16. do 22. aprila 2018. godine, saopšteno je iz MUP-a.

Ova akcija će danas početi u svim državama članicama međunarodne organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope). Reč je o ukupno 32 države (28 država članica Evropske unije, Švajcarskoj, Norveškoj, Srbiji i Gruziji).

“Svaka kontrola vozača, odnosno vozila, podrazumeva i obavezno alkotestiranje vozača, a prilikom zaustavljanja svakog motornog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu saobraćajni policajci će kontrolisati i da li vozač i putnici u vozilu koriste sigurnosne pojaseve”, piše u saopštenju.

U okviru ove međunarodne akcije, realizovaće se i akcija „Speed Marathon“, koja se takođe sprovodi na svim evropskim putevima, a tokom koje će biti merena brzina na najvažnijim putnim pravcima neprekidno u trajanju od 24 časa, od 18. aprila u 6 časova do 19. aprila u 6 časova.

U MUP-u kažu da će u tom periodu biti angažovani svi raspoloživi uređaji za merenje brzine, a na deonici autoputa Šid – Šimanovci meriće se i prosečna brzina kretanja vozila.

(Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker