DOLAZI VUČIĆ: Sutra počinje izgradnja brze saobraćajnice Požarevac – Veliko Gradište – Golubac

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće u petak, 5. novembra ceremoniji obeležavanja početka izgradnje brze saobraćajnice Požarevac – Veliko Gradište – Golubac (Dunavski koridor), saopštila je danas Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Foto: Tanjug

Plan obuhvata realizaciju projekta iz tri deonice, gde je treća najduža, i predstavlja novoplaniranu trasu državnog puta, koja zaobilazi građevinska područja, naselja i preuzima tranzitni saobraćaj i kategoriju državnog puta IB reda, dok se postojeći put zadržava i omogućava odvijanje saobraćaja do i unutar naselja.

Inače, da podsetimo, da planirana trasa državnog puta počinje od postojeće petlje „Požarevac“ na koridoru autoputa E-75 Beograd-Niš. Trasa će se pružati od ove petlje prolazeći kroz teritorije grada Smedereva, Požarevca, opštine Veliko Gradište sve do ulaska u Golubac i obuhvatiće brzinu od 100 kilometara na čas.

Brza saobraćajnica će na teritoriji grada Požarevca proći kroz Dragovac, Požarevac, Ćirikovac, Bubušinac, Bratinac, Bare i Beranje, na teritoriji opštine Veliko Gradište kroz Sirakovo, Majilovac, Đurakovo, Popovac, Kisiljevo, Topolovnik, Kumane, Veliko Gradište, Kusiće i Tribrode, a na teritoriji opštine Golubac kroz Braničevo, Ponikve, Usije, Radoševac i Golubac.

PROČITAJ I

2 Komentari

  1. Ko zna da li su ovi naši funkcioneri u Kučevu uspeli da skupe sendvičare za jedan autobus,Janošević je ucenjivao ljude u komunalnom ko ne bude bio u autobusu u petak ne mora više da dolazi na posao.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker