NIT’ SMRDI NIT’ MIRIŠE: Neviđeni pravosudni javašluk u “Braničevskom” Osnovnom sudu

Srpski sudovi još uvek donose presude “U ime naroda”. I, uglavnom, protiv naroda, odnosno običnih građana, koji ne pripadaju gornjoj strukturi društva, niti organizovanim kriminalnim grupama, naročito onih iz SNS kartela, koje drže na vezi i apanaži veći broj sudija i državnih tužilaca. Za razliku od državnih tužilaca, koji svojim zamenicima mogu da izdaju obavezujuća uputstva, sudije su potpuno samostalne u svom radu i odlučivanju.

Foto: M.V./Facebook

Na žalost, najveći broj delilaca pravde tako se i ponaša–nasilno, priprosto, ne poštujući zakonitost ni javni moral. Za tužioce i delioce pravde u Srbiji birani su podobni i prepodobni, loši studenti i još lošiji ljudi. Zašto se nemo posmatra propadanje i sunovrat Srbije i pravosuđa?

Sudija Nenad Tadić iz Braničeva i ujedno i predsednik Osnovnog suda u Velikom Gradišu oduvek je imao političku zaštitu. Kao pripravnik od tadašnjeg predsednika Suda Joje Štrbca, njegovog teče, potom podršku žutih. Ne bi li preživeo “Malovičkinu” reformu pravosuđa.

Naime, Tadićeva supruga Snežana spasila ga je preko farmaceutskog lobija Zorana Pajkića iz Golupca. Vrhovni Savet sudstva je podržao sudiju Cokić, međutim, preko noći je precrtana i ponovo je u igri uleteo sudija Tadić. Naravno, uz pomoć farmaceutskog lobija i moćnog demokrate Pajkića iz Golupca.

Kako stvari stoje, sudiju Nenada Tadića sada štiti poverenik gradištanskog SNS kartela Vladimir Štrbac kao i odlazeći predsednik opštine Dragan Milić, a ova njegova krovna zaštita dolazi upravo od strane njegove supruge Snežane–farmaceuta i njene familije čuvenog bankara (tajkuna) Ace Stanojevića–Firge.

Naravno, supruga vuče sve konce. Reklo bi se nigde ne ide bez nje, da ništa ne sme bez nje. Nema ga u kafani, nigde u gradu osim do prodavnice. Reklo bi se čist kao suza, međutim, njegove sposobnosti su ograničene.

Takođe, pored tatine plate predsednika Suda i mamine apoteke i velikog imanja sinu je obezbedio stipendiju opštine Veliko Gradište zaposlivši ga u školi u Srednjevu kao profesora Engleskog jezika. Sudeći po tome da se u Osnovnom sudu u Velikom Gradišu zapošljavaju isključivo ljudi iz Braničeva, kako zaposleni tako i građani, prekrstili ga u “Braničevski sud”.

S druge strane, susedna opština Golubac je donela odluku o nezapošljavanju građana iz Velikog Gradišta koju primenjuje disciplinovano. Inače, sudskom upravom se ne bave. Tu vedri i oblači sekretarica Snežana Mitić. U vrtićima, školama i svugde sekretari moraju da budu pravnici, samo što u plati pravde nema.

Dakle, bila je nekada ,,njegova,, Snežana, međutim, sada ju je istisla starleta iz Braničeva Vanja Đalović, dobro upućeni kažu da ima nečega između njih.

Kako bi naš narod rekao “neviđeni pravosudni javašluk”. Predsednik Tadić ne meša se u svoj posao, što bi se reklo “nit’ smrdi, nit’ miriše”. On koji je zaštićen i svemoćan kao i njegovi Braničevci u “Braničevskom” Osnovnom sudu.

Ali, Pandorina kutija je napokon otvorena, tako da je ovo sada naš početak pisanja jedne sage o “neviđenom pravosudnom javašluku” u “Braničevskom” Osnovnom sudu…

(Insajder Mile Sova)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker