VUČIĆ SE OGLASIO: Šetajte koliko god hoćete i gde god hoćete, ja ostajem tu gde sam!

Premijer Aleksandar Vučić pozvao je danas RIK da javno otvori džakove sa izbornih mesta, za koja Saša Janković osporava broj prebrojanih glasova.

“To je notorna glupost”, rekao je na pitanje novinara kako komentariše optužbe Jankovića da je “pokradeno 319.000 glasova”, i podsetio da je unapred upozoravao šta će da se desi.

“Ništa nikada nisam ukrao, potpuno sam miran i znam koliko smo ubedljivo pobedili” rekao je Vučić.

Vučić je rekao da neki političari znaju da su sami lopovi, pa misle da i drugi kradu kao oni.

Kako je rekao, zamoliće RIK, odnosno članove SNS u Komisiji, da otvore džakove sa biračkih mesta 27 i 85, koja Janković pominje i da javno, pred novinarima i kamerama prebroje glasove.

Na pitanje kako komentariše Jankovićevu tvrdnju o više od 300.000 pokradenih glasova, do koje je došao na osnovu dva biračka mesta, rekao da je “matematička računica kojom su došli do tog broja smešnija i od onoga što je svojevremeno radio Radulović.

Ima političara koji izgube i pruže ruku, ali i onih koji se neodgovorno ponašaju i za koje je i pre izbora procenio da će nasiljem reagovati na loše rezultate, primetio je.

Jedino, međutim, što ne može to je nasilje i to nikome nećemo dozvoliti, kaže.

Vučić je podsetio da je prvo bilo reči o 800.000 “ukradenih glasova”, odnosno tvrdilo se i da su to glasovi preminulih, uz opasku da su to “mrtvi ustali iz groba pa glasali” a da se sada sa tog broja spalo na 300.000.

Kako je rekao, neki polaze od sebe i ti političari znaju da su lopovi, a neki čeznu da primaju platu od 3.500 evra i misle da i drugi rade ono što oni rade.

Nema problem s tim što ljudi izlaze na ulice i izražavaju svoje nezadovoljstvo iz raznih razloga, ali je, ističe, bitno da sve bude mirno i demokratski.

Neki su mislili da izazovu sukobe, da će sada “diktarorski režim” da izvede policajce i da se desi svašta, a nigde policajaca nema.

“Ono što su oni želeli kordoni bili su sukobi, trikovi iz udžbenika, da daju cvet policajcima, da primene patetične trikove koji su primenjivani u mnogim zemljama. Mi smo sklonili policiju i vojsku da mogu da rade šta hoće, koliko hoće, jedino što ne može jeste nasilje”, poručio je Vučić.

“Mislim da je ovo pravi praznik demokratije”, naznačio je Vučić i poručio da svako može gde hoće, ispred skupštine, vlade, i kad god hoće da iskaže svoje nezadovoljstvo i da je to sve u redu sve dok je mirno i dok se ne ugrožava ustavni poredak zemlje.

Juče je bilo 8.400 ljudi, koji su protestvovali ispred Vlade, najviše ih je u jednom momentu bilo 9.550 dok ih je ispred Palate Srbija bilo 5.700, precizirao je Vučić i naveo da su to prave cifre i da je u svakom slučaju to veliki broj.

Dodao je da sve te ljude poštuje i da ih razume i da ima osećaj da oni nisu uvek razumeli njega, ali ni on njih i da treba da otvore dijalog i razgovaraju.

On je ironično rekao i da će predložiti zakon da je pobednik onaj ko ima manje od 45 odsto u odnosu na pobednika izbora, a premijer direktno da postane onaj ko ima 50 odsto manje glasova od prvoplasiranog i da tako više nikakvog problema nema.

Premijer je poručio da će izborna volja građana biti poštovana i da nijednog sekunda neće biti ugrožena.

Kako je rekao, drugi su imali dvostruko više kontorolora nego oni, čak i na KiM, da je bilo svega 42 prigovora od kojih je osam uvaženih i to zbog sitnih nepravilnosti i dodao ovakve se stvari rade kada ne mogu da se dobiju glasovi na programima, pa se onda služi svim i svačim.

Što se tiče Jankovića on je oduvek bio poltičar nije nikada obavljao drugi posao iako je imao drugu funkciju.

TPKNEWS/Tanjug

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker