OVO SU VULINOVI BATINAŠI: Krivična prijava protiv tri policajca zbog zlostavljanja i mučenja aktivista u Majdanpeku

Narodna poslanica koalicije Moramo-Zajedno, advokatica i aktivistiknja Ekološkog ustanka Danijela Nestorović podnela je krivičnu prijavu protiv policijskih službenika Aleksandra Dokića iz Policijske stanice Majdanpek, Zorana Filipovića i Nenada Bosnića iz stanice Kladovo zbog krivičnih dela iznuđivanje iskaza, saopštila je danaas ta koalicija.

Policijski inspektor iz Kladova Zoran Filipović, policijski inspektor iz Majdanpeka Aleksandar Dokić i policijski inspektor iz Kladova Nenad Bosnić/Foto: Društvene mreže

Prijava je, kako se navodi, podneta zbog krivičnih dela iznuđivanje iskaza iz člana136 stav 1 i zlostavljanje i mučenje iz čl.137 Krivičnog zakonika Republike Srbije.

Nestorivić u pisanoj izjavi navodi da je 27. septembra u PS Majdanpek „Dragan Dmitrović iz Majdanpeka, inače težak srčani bolesnik, prilikom saslušanja u svojstvu građanina, prinuđen batinama da prizna izvršenje krivičnog dela ili saučesništva u izvršenju krivičnog dela“ za koje se sumnjiče pojedini ativisti iz Majdanpeka, nakon incidenta na planini Starici.

„Ovakvo ponašanje policijskih službenika je sramoćenje profesije policajca. Policijski službenici su ti koji bi trebalo da obezebde javni red i mir. Građani u uređenim državama bi trebalo da imaju poverenje u policijske službenike, a ne da strepe od policijske torture i batina, te iznuđivanja iskaza“, ocenila je Nestorović.

Ekološki ustanak će sve uraditi kako bi se istina čula i kako bi zaštitili građane od ovakovog bahatog ponašanja policije, naglašeno je u saopštenju.

Jedan komentar

  1. Po prezimenu inspektori Bosnić i Dokić su izbeglice. Treba da biju Vlahe jer su ih Vlasi prihvatili 90-tih kada su verovatno najureni iz svojih nedođija gde su isto pravili sranja. Ni njihov Bosanac Vulin nije bolji. Srbija je definitivno okupirana država.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker