NEVREME U SRBIJI: Olujni vetar širom Srbije nosio sve pred sobom! (FOTO/VIDEO)

Kao što je i najavljivano u prethodih nekoliko dana, juče u popodnevnim časovima kratkotrajno nevreme praćeno olujnim vetrom i kišom zahvatilo je Srbiju.

Kratkotrajno nevreme juče tokom popodneva zahvatilo je deo Vojvodine, Novi Sad i Beograd, ali prema prvim informacijama nije izazvalo veće štete.

Novosadski portal 021.rs navodi da je u novosadskom naselju Satelit jak vetar srušio debelo stablo, a da je u Mokrinu kod Kikinde vetar oborio gotovo sve crepove sa krova jedne kuće.

Dopisnik RTS javio je da je oluja ranije zahvatila Suboticu i okolinu. Prema informacijama, najviše problema nevreme je napravilo na Paliću gde je iz korena isčupano nekoliko stoletnih stabala u parku prirode.

Za desetak minuta oluja je uništila terasu na obali Palića kod Muškog štranda. Gotovo svi prozori na ugostiteljskom objektu su polupani, a veći deo krovne kontrukcije završio je u jezeru.

U Hajdukovu je pao jedan starijih stub za prenos električne energije, što se desilo i na putu prema Ljutovu.

U subotičkoj policiji su kazali da su na auto-putu Subotica-Novi Sad, kod Žednika, vozači imali problema da zaobiđu polomljene table sa znakovima, a po putu su se razleteli i mobilni toaleti.

U Smederevu je vetar oborio reklamni pano sa reflektorima sa zgrade iznad „Maksija“. Pano je pao na ulicu Save Nemanjića i na svu sreću nema povređenih, a ulicu obezbeđivali su vatrogasci i policija.

Pao reklamni pano u Smederevu / Foto N. Živanović

Republički hidrometeoroloski zavod (RHMZ) izdao je sinoć žuti meteoalarm za celu Srbiju.

Kako se navodi na sajtu RHMZ-a, žuti meteoalarm označava da vreme može biti opasno, da vremenske prilike nisu neuobičajene, ali je potreban oprez.

TPKNEWS/Agencije

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker