SERBIA RALLY RAID-TIM: Put do pobede na BAJA Troia u Turskoj (FOTO)

Posle takmičenja u Rumuniji, Serbia Rally RAID – Tim iz Čačka odlazi u Tursku, u mesto Canakkale, gde je od 4. do 7. Oktombra 2018 održano BAJA Troia – Takmičenje, i donosi za Srbiju: 1. Mesto, kako za prvo-plasiranog u svojoj klasi, tako i za generalni plasman 4×4-Vozila.

Foto: Privatna arhiva

Canakkale je turistička lokacija, koja je poznata po Troja-Gradu u neposrednoj blizini, a i po Trojanskom Konju, rekvizita iz poznatog Filma Troya, koji je postavljen u samom centru Grada i pravi je turisticki magnet.

Za naš tim je ovo bio pravi izazov, protiv takmičara iz Turske i na njihovom terenu gde dosada nisu vozili, sve im je bilo novo. Ali to nije sprečilo vozača Vladimira Vujoševića i suvozača Aleksandra Đurovića iz Čačka, da od prvog dana takmičenja dominiraju, iako je Vladina taktika bila: „lagani start, takmičenje traje 4 dana, bitno je
stići na cilj“.

Kada su se prvi semafori za start noćnog Prologa upalili, sve je drugačije izgledalo, odmah su svi iz našeg pratećeg tima znali, da nije više bilo bitno da se „samo stigne na cilj“, već da će od samog starta da se vozi za 1. Mesto u generalnom plasmanu 4×4-Vozila.

Konkurencija je bila izuzetno jaka, timovi iz Turske, Italije, Grčke, Kipra i Bugarske poseduju puno izkusunih vozača i dobro prirpemljena vozila. Mada spremnost vozača i vozila je bila neophodna, od 826 kilometara, koji su bili predviđeni za takmičenje, bilo je 511 kilometara specijalnih izpita, na terenu koji je baš sve zahtevao.

Serbia Rally RAID – Tim je ovog puta poslužila sportska sreća, nije bilo ozbiljnijih kvarova, razpoloženje i u terenu i u Servis-Kampu je bilo 100% pozitivno, sto se dobro odrazilo na postignuti rezultat.

Posle drugog i trećeg dana vožnje, naš tim je napravio 12 Minuta prednosti naspram drugo-plasiranog Ahmet Ünlü koji je vozio impozantnu NISSAN Navara sa V8- Motorom od 360 konja.

Zadnjeg, četvrtog dana takmičenja, iako nije bilo neophodno da se „vozi sa gasom u patos“, Vladimir i Aleksandar su se potrudili da svoje vreme poprave na ukupno 12 minuta i 40 sekundi prednosti naspram drugo-plasiranog vozača.

Posle ovog trijumfa u Turskoj, Serbia Rally RAID – Tim zauzima PRVO mesto u generalnom plasmanu Istočno-Evropskog Rally RAID Offroad-Šampionata koje je pod FIA pokroviteljstvom.

Sledeći izazov je Izrael, BAJA Desert Israel – Takmičenje je pomereno za Mart 2019 godine, tako da će biti dovoljno vremena za neophodne pripreme. Posle Turske, svi smo sigurni da će i u Izraelu biti ista taktika: “istim tempom – niskim letom“.

M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker