AMSS UPOZORAVA VOZAČE: Oprez zbog vlažnih kolovoza, snega i poledice

Auto-moto savez Srbije (AMSS) apelovao je jutros na vozače na opreznu vožnju zbog snega koji će padati u većem delu zemlje, jer mokri ili snegom i ledom prekriveni kolovozi znatno produžavaju zaustavni put vozila i utiču na česta izletanja kao i česte saobraćajne nezgode.

Saobraćaj je trenutno umerenog intenziteta na putevima I i II reda, dok se već u prvim popodnevnim satima poslednjeg dana vikenda očekuju veće gužve i moguća zadržavanja kako na putevima, tako i na naplatnim rampama na prilazima većih gradova.

Prema informacijama zimske službe JPPS svi putevi koji vode ka zimskim turističkim centrima su prohodni, a AMSS apeluje na vozače da na put ne kreću bez zimskih pneumatika i sredstava za povećanje trakcije guma.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP “Putevi Srbije”, na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Kako je saopštila Uprava granične policije, zadržavanja nema ni na putničkim terminalima graničnih prelaza u zemlji, osim na Horgošu, gde na izlazu vozila čekaju približno 60 minuta, a saobraćaj se odvija u pet traka.

Na teretnim terminalima vozila na izlazu iz zemlji na Kelebiji čekaju 60 minuta, na Gradini od dva sta.

Strani državljani od 21. decembra mogu da uđu u Republiku Srbiju sa negativnim PCR testom, ne starijim od 48 časova. Tranzit za strane državljane ograničava se na period ne duži od 12 časova od momenta ulaska na teritoriju Republike Srbije.

Državljani Republike Srbije koji ulaze u zemlju, ako nemaju negativan PCR test, za njih će važiti obavezna kućna izolacija u trajanju od 10 dana, s tim što se karantin može prekinuti negativnim PCR testom. Ova mera biće na snazi najverovatnije do 10. januara, u zavisnosti od epidemiološke situacije, navodi se u saopštenju AMSS-a.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker