NEČUVENO: Vučićevi izvršitelji i policija na prepad i mučki izbacili majku i maloletno dete na ulicu! (VIDEO)

Mučki i na prepad izvršitelji su jutros izbacili na ulicu Beograđanku Julijanu Vasić i njeno maloletno dete od 7 godina!

Foto: Printscreen/Kurir TV

Vanredno stanje i blokirani prilazi ulicama Koste Glavinića i Ruskoj bili su jutros slika Beograda, kazao je Igor Jakšić pokretač inicijative za ukidanje privatnih izvršitelja i predsednik pokreta “Narodna jaka Srbija”.

– Nažalost Julijanu su iselili iz kuće, na način koji se kosi sa svakim zakonom. Čak i po Zakonu o izvršenju izvršitelji moraju da obaveste stanare kog dana i u koje vreme će doći. U ovom slučaju postupili su protivustavno, čak su uvukli i policiju u krivično delo. Osim toga, po Ženevskoj konvenciji koja je iznad Ustava nije dozvoljeno oduzimati ljudima dom po hladnom vremenu – navodi on.

Foto: Printscreen/Kurir TV

Iseljenje ove nesrećne porodice bilo je zakazano za 7. februar, ali do njega nije došlo. Tada je na Senjaku bilo i desetak policajaca, ali su oni nakon nekoliko sati napustili mesto događaja. I kamion za selidbe je čekao sve vreme, ali su dobili direktivu da napuste ulicu i da se ne vraćaju.

Julijana je danas, bukvalno telom branila vrata svog stana. Stigao je i kamion specijalizovan za selidbe, a policija je blokirala čak i sporedne prilaze zgradi.

Ali izvršitelji su uspeli da uđu u Julijanin stan, a ona je, uprkos tome što joj policija nije dozvoljava da napusti zgradu, uspela da izađe kako bi se obratila medijima.

“Koga ću ja da ostavim u kući sad? Sve hoće da mi popišu, a šta će dalje – nas da odvedu u stanicu? Ne želim da mi ništa bude uništeno, ovde ima mnogo knjiga, umetničkih slika… Rekli su mi: “Ne brinite, gospođo, biće sve u redu”, a ja ovde imam maloletno dete od 7 godina. Čak su doveli veterinara i psa da mi uspavaju. Ta žena (svekrva Radmila) krije dokumentaciju, niko ništa nije uspeo da učini. Ovo je strašno”, rekla je očajna Julijana.

Sima Radovanović, predstavnik organizacije “Čuvari anđela”, objasnio je da je u međuvremenu priveden Julijanin brat i to na, kako je naveo, prilično brutalan način.

Sima Radovanović, Foto: Printscreen/Kurir TV

“Posedujem snimak kako je čovek hapšen i to samo zato što je rekao: “Neću da se pomerim i pustim ih da uzmu nešto što je moje!” Mene su isto zadržali, jer sam sa Julijanom pokušao da ih zaštitim. Bravar je pola sata otvarao bravu dok je maloletno dete tu stajalo, jezive scene… Nisam očekivao ovako nešto u Srbiji”, ispričao nam je Radovanović.

Ekipa kurira uspela je na kratko da se probije do dvorišta zgrade u ulici Koste Glavinića broj 20, ali policija nije dozvolila zadržavanje i snimanje, jer je u toku bila zaplena stvari, koje će potom biti odvezene na nepoznatu lokaciju, dok će Julijana i njena porodica na ulicu, jer kako su rekli – nemaju gde.

Foto: Printscreen/Kurir TV

Da podsetimo, problem Julijane Vasić, kako je sama Julijana objasnila, problem je nastao zato što je kuća u kojoj sa sinom živi već 15 godina ostala registrovana na ime njene svekrve Radmile, iako zapravo pripada Julijaninom bratu, dok dug iznosi 10.000 evra.

TPKNEWS/Agencije

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker