POBUNA PROSVETARA: Protest Sindikata obrazovanja u Požarevcu

U utorak je u centru grada održan protest Sindikata obrazovanja Požarevac, koji traži da se iz procedure povuče nacrt novog Zakona o zaposlenima u javnim službama i da se prosvetarima povećaju plate za 25 odsto.

Protest Sindikata obrazovanja Požarevac

Osim organizovanja protesta, ovaj sindikat je za svoje zahteve pokrenuo potpisivanje peticije i, uz 472 potpisa, uputio je Vladi Srbije.

– Nemamo drugi način nego da se peticijom i protestima borimo za ostvarenje svojih zahteva – rekao je Dragan Kostić, predsednik Sindikata obrazovanja Požarevac.

Vladan Gojković, predsednik Sindikata radnika u OŠ “Dositej Obradović”, istakao je da će se novi zakon dodatno otežati položaj zaposlenih u prosveti. -Novi zakon odnosi se samo na prosvetne radnike i na zaposlene u zdravstvu, socijalnim službama i kuturi. Potpuno je neprihvatljivo što u proceduri donošenja novog zakona nije uvažen nijedan predlog sindikalnih predstavnika  – rekao je Gojković. On je istakao da je neprihvatljivo i to što se viškovima u ostalim sektorima nudi posao u prosveti bez prethodnog konkursa, a uz to bi zadržali i dotadašnju visinu plate.

Na protestu požarevačkih prosvetara, u znak podrške, bili su i predstavnici Foruma beogradskih gimnazija, Srednjih stručnih škola Beograda i Nezavisnog sindikata policije, a dopisom ih je podržao i Sindikat prosvetnih radnika Vojvodine.

TPKNEWS/M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker