OGLASILA SE BOLNICA: Porodilje u Požarevcu nemaju toplu vodu, greju je na radijatorima

Fotografija koja je proteklih dana osvanula na internetu uznemirila je mnoge. Radi se o poređanim flašama vode na radijatoru koje su, kako se navodi u objavi, tu poređale porodilje u bolnici u Požarevcu, da bi malo ugrejale vodu, kako bi imale čime da se zaperu.

Sreću zbog toga što su postale majke, pomračili su nemogući uslovi za održavanje zahtevne higijene.

Da nije reč o nekakvoj fotomontaži ili zlonamernim tvrdnjama, dokaz je i to što se danas oglasila Opšta bolnica u Požarevcu, potvrdivši da tople vode zaista nema, ali da se radi na otklanjanju kvara. Saopštenje su potpisali doktor Milanče Vučković, zamenik direktora Opšte bolnice u Požarevcu i Vladimir Aleksić, odgovorno lice Službe za tehničke poslove. Oni su se izvinili svim pacijentima i pacijentkinjama, posebno porodiljama, zbog kako navode, ovog lošeg iskustva.

Kako navode, u delu Opšte bolnice, konkretno na odeljenju ORL i u porodilištu, pre desetak dana došlo je do kvara solarnog postrojenja koje zajedno sa kotlom zagreva vodu.

– To je potom, najverovatnije usled opterećenja kotla, dovelo i do kvara jednog od dva njegova grejača, zbog čega na ova dva bolnička odeljenja proteklih dana nije bilo dovoljno tople vode za potrebe pacijenata. Neispravni grejač je zamenjen, što je povećalo temperaturu vode u sistemu, ali nedovoljno, jer solarno postrojenje i dalje nije u funkciji. U toku je njegovo servisiranje i očekuje se da ono proradi najkasnije tokom sutrašnjeg dana, kada bi i zagrevanje vode trebalo da bude normalizovano – navode iz bolnice.

Kako su saopštili, pokrenut je i postupak nabavke novog kotla veće snage, koji će u potpunosti rešiti problem. Kako se navodi, na svim ostalim bolničkim odeljenjima ima dovoljno tople vode za potrebe medicinskog osoblja i pacijenata.

Jedan komentar

  1. Kada je dolazio Vučić predstavnici Požarevca su bili mutavi i nisu ništa tražili. A u velikom broju gradova nove ili adaptirane bolnice. Ko traži dobija. Ko ne traži ništa ne dobija.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker