NEPOTIZAM U KOSTOLCU: Na tapetu zamenik predsednika opštine

Nije prošlo ni nekoliko meseci od završenih lokalnih izbora u Srbiji a već su pojedini lokalni funkcioneri iz redova naprednjaka pokazali svoje pravo lice koristeći svoje funkcije za svoje lične interese I korist, sve na uštrb celokupne zajednice gde obitavaju.

Foto: M.V.

Takav je slučaj I u gradskoj opštini Kostolac gde novo postavljeni zamenik predsednika ove opštine, Darko Grubetić “gazduje” ovom opštinom.

Prema rečima nekolko radnika iz kostolačke opštine, koji su se predstavili kao “zabrinuti kostolčani”, ne želeći da se predstave zbog mogućih sankcija, zamenik predsednika Grubetić ogrezao je u nepotizam I u razno-raznim mahinacijama I zloupotrebama. Oni kažu da je u sukobu interesa, da obavlja više, plaćenih, funkcija iako je stranka pre nekoliko godina to izričito zabranila, kao I to što je uticao da mu se izgradi I osvetli put do vikendice na Dunavu u dužini od 1600 metara, što je rekonstruisao ulice u kojoj žive on I njegov brat, što nemilice troši novac gradskog budžeta na reprezentaciju.

– Dok naš predsednik Serđo Krstanovski svo svoje radno vreme provodi radeći na realizovanju mnogih projekata I rešavanju nagomilanih problema u gradu, njegov zamenik Darko Grubetić radi sve što je u suprotnosti sa stranačkim i gradskim radom, već koristi sve benefite svoje pozicije isključivo za svoje lične interese i to na veoma bahat i bezobrazan način. Tako je zamenik predsednika,koristeći svoju moć u mesnom odboru SNS-a Kostolca, uspeo da nadvlada svog predsednika mesnog odbora i predsednika opštine Serdža Krstanoskog i sva sredstva i investicije usmeravao baš na lokacije koje njemu najviše odgovaraju. Ta sredstva nisu mala I iznose preko osam miliona dinara I ona su usmerena na realizaciju isključivo po Grubetićevom nahođenju – priča razočarani naprednjak iz kostolačke uprave o radu I bahaćenju zamenika predsednoka opštine.

On je taksativno naveo šta je zamenik Grubetić sve radio I kako je trošio novac kostolačkih građana:

– Rekonstrukcije trotoara u Ulici Nikole Tesle u Kostolcu u kojoj živi zamenik lično, zatim rekonstrukcija asfaltne podloge u Jadranskoj ulici u kojoj živi njegov brat, rekonstrukcija ulice na staroj ekonomiji koja je inače potpuno rekonstruisana iz tekućeg održavanja, što je kršenje zakona (iz tekućeg održavanja se ne radi investicija) i asfaltiran deo puta čije je vlasništvo u katastru EPS-a, pa je to zloupotreba sredstava-pribavljanje koristi drugom licu, a slučajno zamenik Grubetić u toj ulici poseduje lokal koji izdaje u zakup – , navodi naš sagovornik I dodaje naglasivši:

Put do vikend naselja na Dunavu/Foto: M.V.

– Vrhunac, je novoizgrađeni put kroz livadu u dužini od oko 1600 metara koji direktno vodi do dvorišta vikendice na Dunavu zamenika Grubetića. Taj put je I osvetljen uličnom rasvetom, dok mnoge kostolačke ulice nemaju ili imaju sasvim malo osvetljenje. Grubetić svakodnevno provodi vreme u kafani u kojoj uživajući u jelu i piću na račun građana i hvaleći se svojim „ne može mi niko ništa“ – kaže naš sagovornik.

Naš sagovornik još je rekao da je Grubetić svoju suprugu stavio na izbornu listu za lokalne kostolačke izbore, za kandidata za odbornika, ali jedino ta varjinta mu nije bila uspešna, zbog lančane reakcije nezadovoljstva ostalog članstva. Na kraju je zaključio da je nepotizam na delu I poručio:

– Suprotno stavu centrale SNS-a o zabrani duplih funkcija, zamenik Grubetić je i dalje zadržao fukciju člana skupštine u Kostolačkom izdvojenom preduzeću PD “Autotransport“ D.O.O, praveći se nem. Za tu vrstu angažovanja mu svakog meseca leže na račun 30.000 dinara narodnih para, pa sa platom zamenika od 106.000 dinara spada u red dobrostojećih funkcionera – navodi naš sagovornik.

Zamenik predsednika opštine Kostolac negirao je sve navode i optužbe na njegovo ime jer, kako kaže, za sve ono zašta ga optužuju nije tačno i nema grama istine.

– Činjenica je da odkada sam postao zamenik predsednika opštine, gradska opština je krenula u realizaciju kapitalnih investicija, a to očigledno nekom smeta, kao i činjenica da čitavo rukovodstvo gradske opštine Kostolac čine mladi i obrazovani i sposobni ljudi koji imaju za cilj samo jedno a to je razvoj gradske opštine – , rekao je Grubetić u svom demantiju I dodao:

Osvetljeni put do vikend naselja na Dunavu/Foto: M.V.

– Nisam u sukobu interesa sobzirom na to da me je na mestu člana Skupštine PD “AUTOTRANSPORT” Kostolac postavila vlada Republike Srbije na čijem je čelu u to vreme kao premijer bio Aleksandar Vučić koji je i potpisao moje rešenje – naveo je Grubetić u svom demantiju.

On je naglasio da je osnivač preduzeća vlada Republike Srbije a grad Požarevac i gradska opština Kostolac nemaju veze sa time. U Svojoj izjavi Grubetić je potvrdio da na Dunavu ima vikendicu.

– Tačno je da imam vikendicu na Dunavu koju je podigao moj otac pre 30 godina, koja pripada vikend naselju, a koje broji preko 150 vikendica. Put koji se spominje je urađen za celo naselje s obzirom na to da gradska opština nije imala ingirencije održavanja nasipa, već je za to bila nadležna Vodoprivreda pod upravom Vlade republike Srbije. Što se tiče Jadranske ulice ona je rađena I urađena još u vreme kada je predsednik opštine Kostolac bio Ivan Savić, a za ulicu Nikola Tesla gde se uređuju trotoari, mogu da kažem da sam se u nju sa suprugom kao podstanar doselio pre nekoliko meseci, tako da nisam imao nikakvog uticaja na njenu rekonstrukciju, pogotovu što je u njenu obnovu finansijski učestvovao samo grad Požarevac. Napominjem da sva sredstva namenjena za tekuće investicije iz letnjeg ili zimskog održavanja koriste se na predlog komisije za infrastrukturu uz saglasnost veća gradske opštine Kostolac – , rekao je Grubetić naglasivši da sve optužbe vezane za prekomernu reprezentaciju neće da komentariše, s obzirom da sve svoje kafanske račune plaća iz svog džepa.

Na kraju svog demanta podvukao je da njegova supruga nije odbornik iako je svojim radom i trudom u stranci zaslužila i više od toga, pošto je član SNS od njenog osnivanja, za razliku od onih koji ga napadaju I neosnovano optužuju.

M.V.

PROČITAJ I

3 Komentari

  1. Treba da se stidi osoba koja se predstavila kao “zabrinuti Kostolcanin” zbog kolicine iznetih lazi i neistina na racun ovog coveka. Jasno je da je u prirodi pojedinaca da im smeta ako se neko izdvoji iz mase svojim radom, cestitoscu i prizemnim pristupom, ali zar je ovo nacin, oklevetati bez imalo stida i srama. Pojedincima ne valja i ako se nesto uradi, i ako se nesto ne uradi. Ko hoce nadje nacin da izmislja kako bi omalovazio druge. Bolje je da taj isti utrosi energiju kako bi poradio na sebi a ne oblatio druge. Zaista sam zabrinuta za sve slicne “zabrinute”.! Nisam kostolcanka, ali zivim ovde dovoljno dugo da imam kredibiliteta da se izjasnim.
    Svaki naredni put kad pomislite da ulozite napor da nekoga blatite bez valjanih argumenata, ostavite po jednu ciglu na bilo koje mesto “u tom Kostolcu” i redjajte ih tako jednu na drugu…kroz neko vreme imacemo neboder!

  2. Nek je i moje jednom Bog pogledao bar za trotoare hahah 😂😂😂.Dobi i moj deda Mile i uja Peca novu ulicu.
    Kostolac bre 4 ulice prometne od kojih Jadranska i Borise Kidrica ili sad Nikole Tesle jedne od prometnijih. Valjda je i logicno da se srede.
    Sto se tice kafana sto covek jede i pije – bre ako se njemu obrazi ne vide kad okrene ledja da strce ( onda i nije puno potrosio) 😂😂😂. Jeli bre sinoc, danas , jesce i sutra mnogi iz drzavne kasice sto bas njega napadoste ko da samo on jede i niko vise. Iznerviracete coveka pocece Cabovicevim avionom da se vozi do vikendice i pistu ce napraviti…hahaha.
    Mozda bude srece pa pozeli VATERPOLO malo da oproba pa rekonstruise onu jamu u BAZEN.

    Salu na stranu…apoliticna sam, nego me je privukao naslov. Kostolac je posebno mesto oduvek bilo za mene i tako ce ostati. Drago mi je da je doslo do uredjenja i nadam se da ce se nastaviti.
    Sto se tice stranacke situacije – no coment.
    O Serdzu ni jednu losu rec nemam.
    Ovaj sto je uzeo 200 e za ovaj tekst neka vrati Zabrinutom coveku.
    Poz za sve Kostolcane!!!

    1. Ja sam apolitičan ali volim ove iz sns a svim srcem i imenom i prezimenom…za bota sendvič,i stidi se u ćošku 5 minuta…obraz šta to beše !?

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker