SLEDEĆE GODINE: Veliko Gradište i Kostolac dobijaju međunarodna putnička pristaništa

U planu je da se iduće godine otvore još tri međunarodna putnička pristaništa u Srbiji – Veliko Gradište, Sremski Karlovci i Kostolac, kaže direktor Agencije za upravljanje lukama Vuk Perović.

Na 7. Biznis konferenciji “Transport i logistika jugoistočne Evrope i Dunavskog regiona – TIL 2020”, Perović je rekao da je u planu ulaganje u sređivanje marina u Kladovu i Golupcu.

Kada je reč o putničkom saobraćaju, Perović kaže da je ove godine zabeležen oštar pad i da je evidentirano samo 13 pristajanja, dok je prošle godine bilo više od 1.500 pristajanja.

“Pad je više od 99 odsto. Nadamo se da će sledeće godine biti bolja situacija. Krenuli su kruzeri, ali to nije onaj planirani obim koji smo imali na početku godine”, kaže Perović.

Za ovu godinu je bilo najavljeno 200 pristajanja u Golupcu, što je oko 30.000 putnika, a Perović navodi da nije bilo nijednog.

Naveo je da je do 30. septembra ove godine Agencija za upravljanje lukama evidentirala 10,7 miliona tona pretovarenog tereta, što je 5,64 odsto više nego u istom periodu 2019. godine.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker