OSVANULO KRVAVO JUTRO U BEČU: 15 povređenih, 4 mrtvih, na ulicama pripadnici Kobri (VIDEO)

Nakon niza napada koji su sinoć u Beču izvedeni i u kojima ima, do sada, četvoro stradalih, i preko 15 povređenih, rano jutros konferenciju za medije održao je ministar unutrašnjih poslova Karl Nehammer.

Screenshot Twitter

Prema njegovim rečima, terorista koji je ubijen sinoć u Beču, bio je teško naoružan i nosio je pojas sa eksplozivom. “Imali smo napad juče uveče od strane najmanje jednog islamskog teroriste”, rekao je on i potvrdio sumnje. “Ubijeni napadač je simpatizer Islamske države”.

Ministar je saopštio i da je bilans preminulih u terorističkom napadu na Beču sada porastao i da je četvoro ljudi stradalo.

“Ovo je najteži dan po Austriju poslednjih godina. Suočeni smo sa terorističkim napadom, razmera sa kakvim se Austrija do sad nije susrela”, rekao je još Nehamer.

On je ukazao da su specijalne jedinice policije uspele da eliminišu jednog teško naoružanog teroristu, kao i da je, prema poslednjim saznanjima, najmanje još jedan napadač u bekstvu.

Jedan od ubijenih terorista/Screenshot

S tim u vezi, apelovao je na građane da, ako je to moguće, ne napuštaju svoj dom, izuzev ako postoje poslovni razlozi.

“Izbegavajte centar grada”, podvukao je Nehamer.

Dodao je da su austrijski kancelar Sebastijan Kurc i gradonačelnik Beča Miahel Ludvig dogovorili da đaci danas ne moraju da idu u školu. “Pošto se nalazimo u intenzivnoj i teškoj situaciji moramo da se ponašamo disciplinovano i damo policiji mogućnost da pronađe napadače”, kazao je on.

Nehamer je teroristima poručio da “mora biti jasno – ko napadne jednog od nas, napada sve nas”.

https://twitter.com/zerosum24/status/1323358305029365760

Generalni direktor za javnu bezbednost Franc Ruf ukazao je da u akciji učestvuje 50 pripadnika specijalnih jedinica Kobre, 100 pripadnika jedinice Vega, kao i veliki broj drugih jedinica policije, ali i specijalisti Službe za borbu protiv terorizma.

Ukazao je da je policija zatvorila centar grada, i da vrši pojačane kontrole, u saglasnosti sa međunarodnim partnerima, na granicama Austrije.

Predsednik policije Gerhard Pirstel preneo je da je policija oko 20 časova obaveštena da se puca u gradu, nakon čega je upućeno više patrola.

Po dolasku na mesto pucnjave došlo je do razmene vatre u kojoj je povređen jedan policajac, koji je podvrgnut hirurškom zahvatu. Zatim, dodao je, došlo je do incidenata na više mesta u tom delu grada. “Imamo jednu civilnu žrtvu, kao i više teško povređenih koji su smešteni u bolnici”, preneo je Pirstel.

Kazao je da policija trenutno radi na sprečavanju daljih napada, i ujedno na rasvetljavanju ovog zločina. Očekuje da će ubijeni terorista omogućiti napredak u rasvetljavanju, ali ističe da se još ne može ništa govoriti o napadu i njegovoj pozadini.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker