“PRIČALA JE DA JOJ STALNO PRETE”: I dalje misterija oko smrti sudije iz Majdanpeka

Uzrok smrti predsednice Osnovnog suda u Majdanpeku Gordane Milentijević (54), koja je juče pronađena mrtva u stanu koleginice sa posla D.N, i dalje je misterija. Njenoj porodici i dalje nije saopšteno da li se radi o prirodnoj ili nasilnoj smrti.

Foto: Privatna arhiva

Prema nezvaničnim informacijama, sa njima u društvu neko vreme je bio i jedan nekadašnji radnik Osnovnog suda u Majdanpeku, a kako se sve odigralo i koji je uzrok tragedije znaće se nakon sprovedene istrage.

Sestra preminule žene Snežana rekla je da je u šoku nakon saznanja da je Gordana mrtva i da porodica još uvek nema informacije kako je do tragedije došlo.

– Nemamo pravu informaciju, još uvek se ne zna da li je ubijena ili je umrla prirodnom smrću. Pozvala nas je u petak, ništa nije ukazivalo na to da će se dogoditi ova tragedija. Nije bila bolesna, osim povišenog pritiska, nije imala nikakvih zdravstvenih problema – priča sestra Snežana.

Snaja nesrećne žene Mirjana Milentijević nije ništa znala o nemilom događaju sve dok je, kako kaže, nije pozvao Gordanin suprug.

– Zvao nas je Robert i ispričao šta se desilo. Još uvek smo u šoku. Moj muž je odmah otišao tamo. Poslednji put kad smo se Gordana i ja čule, delovala mi je napeto. Pričala mi je i ranije da joj stalno prete, ali nije se mnogo opterećivala oko toga – objašnjava Mirjana.

– Moja Goca je otišla kod koleginice kao i uobičajeno, ja sam znao, jer su se družile. Šta se tačno dogodilo ne znam. Poslednjih dana mi se žalila na zdravstvene probleme jer je inače kuburila sa visokim krvnim pritiskom. Koristila je terapiju, međutim, veliki pritisak na poslu je možda bio glavni okidač ovome što nas je zadesilo – rekao je njen suprug Robert.

Dodaje da je Gordana mnogo radila.

– Nije imala odmor, ljutio sam se zbog toga, radila je i proteklog vikenda, donosila je predmete koje nije stizala da završi, radila je kući. Bila je predana poslu. Imala je jako dobre rezultate. Kolege iz Višeg suda su je uvek zvale za konsultacije, a prema rezultatima u radu je bila među najboljim sudijama u Okrugu, bez ikakve mrlje u karijeri. Na mestu predsednika Osnovnog suda ovde u Majdanpeku je jako dugo – kaže vidno potresen suprug Robert.

OBDUKCIJOM BIĆE UTVRĐEN TAČAN UZROK SMRTI

Nadležni organi Policijske stanice u Majdanpeku i Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja izašli su na uviđaj kako bi se došlo do tačnih informacija o tome kako se nemili događaj desio, a prema nalogu Višeg javnog Tužilaštva u Negotinu nadležni sudske medicine iz Niša uradiće obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

– Nije se pojavila na poslu i na zakazanim suđenjima uz obrazloženje strankama, koje su preneli zaposleni, da je odsutna zbog bolesti – kaže jedna meštanka Majdanpeka koja je imala zakazano ročište.

Takođe, prema nezvaničnim informacijama, Milentijević je tog jutra javila svojoj sekretarici da nije u mogućnosti da dođe na posao jer se loše oseća.

Nakon toga već u 11 časova na telefonski poziv više nije odgovarala. Meštani Majdanpeka su u šoku i neverici.

– Juče ujutru sam je video. Nije mi bilo ništa čudno u ponašanju što bi ukazivalo da sluti na tragediju. Uredno mi se javila, kao i ja njoj, tako da sam zatečen vešću i vrlo potresen. Pogotovo što sam poznavao Gocu i njenog supruga Roberta koji mi je bio kolega – kaže jedan od poznanika porodice Milentijević Jaredić.

Gordana Milentijević biće sahranjena u svom rodnom Kragujevcu.

(Tpknews.com/N.P.)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker