ODGOVOR NA TEKST SSP POŽAREVAC: Direktore Tomice, šta se desilo sa grejanjem u balon hali, da nisi možda maznuo kotao?

Sportski centar Požarevac se oglašava saopštenjem za javnost povodom pisanja pojedinih medija i političkih stranaka vezano za objekat Balon hale.

Screenshot

Balon hala je dobijena preko IPA projekta prekogranične saradnje sredstvima Evropske unije. Podsetimo da je pored Balon hale od ovih sredstava dobijena bina i rasveta.

Grad Požarevac i Sportski centar su uradili elaborat za grejanje, hlađenje i ventilaciju Balon hale i čeka se istek roka, kako je navedeno u ugovoru sa Evropskom unijom, kako bi se pristupilo radovima i dodatnoj rekonstrukciji.

U međuvremenu, kako bi interventno obezbedili grejanje u ovom objektu, sistem za grejanje (kotao), koji je bio ugrađen u Balon halu, se nakon kraćeg rada ispostavio kao nedovoljno efikasan usled velike potrošnje i minimalnog efekta zagrevanja u objektu. Nakon toga je demontiran i dat na revers drugoj Javnoj ustanovi na teritoriji grada, odnosno Osnovnoj školi u Kličevcu gde ima svoju namenu i dalje je u funkciji.

Što se hlađenja u Balonu tiče, Sportski centar Požarevac je finansirao radove na sistemu „otvaranja bočnih stranica“ u objektu, čime se stvorila mogućnost da se u njemu trenira i tokom letnjih meseci pri visokim spoljnim temperaturama.

Napominjemo da stepenište koje vodi ka platformi iznad svlačionica još uvek ne predstavlja korisni deo prostora u samoj Balon hali i stoga nije u upotrebi. Postavljene su barijere i upozorenja da se taj sektor ne koristi, ali su pojedinci te barijere u više navrata sklanjali i nisu se obazirali na upozorenja.

S poštovanjem Sportski centar Požarevac

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker