LEPO JE POHVALITI SE USPEHOM: Gradonačelniče Pavloviću, da li je zaista Požarevac ekonomski tigar?

“Gradonačelnik Požarevca je na poslednjoj sednici Skupštine grada kao uspeh rada lokalne samouprave predstavio angažovanje preko javnih radova 42 lica iz kategorije teže zapošljivih, na tri meseca, za mesečnu naknadu od 33.000 dinara koju će finansirati grad. Pohvalio se i time da je za godinu dana smanjena nezaposlenost u Požarevcu za 669 lica, te da očekuje dalji pad nezaposlenosti otvaranjem bloka B 3 u Kostolcu”, istakao je Vladan Milosavljević, predsednik požarevačkog odbora Stranke slobode i pravde, čiju izjavu prenosimo u celosti.

Predsednik požarevačkog odbora SSP Vladan Milosavljević i Gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović/Foto: SSP/Fejsbuk

“Gradonačelniče, lepo je pohvaliti se uspehom, ali ste propustili da kažete šta će uz sva poskupljenja ljudi sa 33.000 dinara mesečnom naknadom tačno moći da kupe i od čega da žive nakon ta 3 meseca angažovanja.

Naveli ste da se za poslednjih godinu dana smanjila nezaposlenost u gradu, ali ste propustili da kažete da se u toj istoj godini smanjio i broj zaposlenih u gradu, te da je Požarevac u prethodnih 11 godina svake godine ostajao bez 800 stanovnika i da je nezaposlenost u prethodnim godinama u gradu rasla za 400 lica godišnje. Sve to piše u Planu koji ste usvojili, ali ste iz nekog razloga to prećutali građanima.

Prećutali ste da kažete i onima koje Vaša partija godinama koristi za prikupljanje kapilarnih glasova tokom kampanje obećavajući im radna mesta, gde ćete ih to zaposliti, jer kako vidimo radnih mesta nema.

Prećutali ste i to, da u industrijskoj zoni rasprodatoj za višestruko manji iznos od uloženog, za 11 godina nikoga niste zaposlili, da nam se broj lekara smanjio za 30%, da su po prvi put prosečne plate u Kostolcu ispod republičkog proseka. Da zbog nedovoljnih subvencija poljoprivrednici napuštaju svoja domaćinstva, da nam se studenti nakon diplomiranja ne vraćaju, jer radnih mesta za njih u ovom gradu nema. Da je javni sektor uzurpirala vaša partija za kadrove koji po pravilu visoko obrazovanje na neki način stiču u kasnim četrdesetim i pedesetim godinama i koji bez adekvatnog znanja i kvalifikacija ovaj grad vode samo u još veći ponor.

Na kraju, recite nam gde će to tačno biti objavljen konkurs za radna mesta u bloku B 3 u Kostolcu koja ste najavili, kako bismo tu informaciju preneli našim sugrađanima koji nisu članovi Vaše partije, ali su kvalifikovani da tamo rade”, zaključio je Vladan Milosavljević, predsednik požarevačkog odbora SSP.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker