SUNOVRAT U KOSTOLCU: Lešinari iz SNS čerupaju budžet opštine, a varošica propada

Kada uzmemo u obzir svu deponiju političkog otpada iz SNS koja upravlja gradskom opštinom Kostolac, dobro je da ova mala varošica i postoji.

Foto: Facebook/Privatna arhiva

Na čelu ove opštine je već nekoliko godina, profesor fizičkog vaspitanja žalosni Serđo Krstanoski sa svojim stručnim saradnicima. Jedan deo saradnika do podne popije pola litra žute ose, pa od podne u kafani sa izvođačima radova smišljaju projekte kako da sa državnim parama naprave neko muljanje da bi ostvarili ličnu korist, a drugi deo saradnika onaj lepši, sedi po kafićima i vode abrove uz kafu. Nažalost, njihov rad se vidi kroz realizaciju budžeta koji je prošle godine bio 66%, a za ovu godinu, devetomesečna realizacija je bednih 47%. Eto, to je kad date da vam lokalnu samoupravu vode neznalice, jer je njima u biti samo otimanje i bogaćenje. Važno je da “SREĆNO” ponovo sija, napisao je prvi čovek gradske opštine Kostolac, na svojoj fejsbuk stranici, a to sijanje košta sa transportom i montažom 924.040.00 dinara.

Pre par dana je došlo do kadrovskih promena u gradskoj opštini Kostolac i Centru za kulturu. Naime, rođaka jednog od poverenika SNS, izvesna Jelena Šamanc je podnela ostavku na mesto direktora Centra za kulturu i ostala u ovoj ustanovi da bi dobila rešenje za stalno, direktorska fotelja je klizava, ovako tu je na državnim jaslama do penzije. Takođe, poverenikov drug sa kojim ostaje do jutra, poznati inženjer Milan Đalović je postavljen za zamenika predsednika skupštine opštine Kostolac. Inače, o ovom finom naprednjaku i njegovim „delima“ pisaćemo u narednom periodu.

Sve ovo ne bi imalo smisla da nije umešao prste maskota kostolačke vlasti, najveći zavodnik i poštenjačina Srđan Radovanović zvani Roda koji je veoma blizak sa poverenikom SNS. Kako Roda kaže, tako mora da bude ili nikako drugačije. Neka je najgore rešenje, nema veze, bitno je da je Roda saglasan, a poznat je kao iskusni politički pilićar i muljator, međutim, sa parama ga stalno prati neki baksuz, jer je stalno u dugovima. Jedino sa tuđim ženama pilićar nađe zajednički jezik.

Lepo je to kad si poverenikov miljenik, još je bolje kada si njegov rođak i drug koji pije pivo sa njim do tri ujutru. Otvaraju se razne mogućnosti, možete da birate funkcije u Kostolcu kao kada pitate zlatnu ribicu da vam ispuni neku želju, a ona vam uz pomoć poverenika ispuni svaku želju.

Meštani Kostolca su očajni radom lokalne samouprave, kako kažu, varošica tavori zbog partijskih kadrova SNS i Kostolac sa njima preživljava najgore dane.

Sa druge strane pojedini članovi mesnog odbora SNS, smatraju da se ništa ne pitaju oko funkcionisanja opštine.

– O Kostolcu i kadrovima odlučuje jedan čovek poverenik gradskog odbora SNS i njegov saradnik, a mi smo samo broj na papiru koji treba da aminuje njihove odluke. Pozvali su nas na sastanak dan pre održavanja sednice Skupštine opštine i saopštili kadrovske promene i otišli – kaže naš sagovornik.

– Ovo je više izgubilo svakog smisla i vreme je da se održe unutarstranački izbori da više ne gledamo ovaj politički otpad koji gleda samo svoje lične interese. Izmislili su poverenike u Požarevcu i Kostolcu da oni predlažu i odlučuju o svemu – kaže jedan iskreni član MO SNS u Kostolcu.

(Insajder Mile Sova)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker