Košava zaledila trotoare u Požarevcu (FOTO)

Posle snežnih padavina, u Požarevcu je 17. januara počela da duva snažna košava, pa se ljudi i po centru oprezno kreću zbog klizavih trotoara i ledenica na krovovima, odnosno nadstrešnicama.

Foto: Zoran Stokić

S obzirom na procenu kako je opasno da vlasnici lokala ili službenici u ustanovama i firmama sami uklanjaju ledenice, mnogi su delove trotoara rizične po pešake označili zaštitnim trakama, pa je tako i kraj zgrade Narodne biblioteke koja nosi ime “Ilija M. Petrović”.

Foto: Zoran Stokić

Ali, ledenice vise i sa nadstrešnica više lokala u centralnoj zoni, kao i sa nekih stambenih zgrada, a opasnost od klizanja i padova preti i na ulazima u neke samousluge i banke, koje na mokrim i klizavim stepeništima nemaju rukohvate, već samo table sa upozorenjem: “Klizav pod” i “Pazi, klizavo”. Rizični za hodanje su i neki pešački prelazi.

Foto: Zoran Stokić

Za razliku od trotoara, kolovozi su dobro očišćeni, pa nema opasnosti od proklizavanja automobila, niti udesa u centru grada. Hladno vreme u Požarevcu nije izazvalo ni poremećaj u radu komunalaca, jer se smeće redovno odvozi, ali je uočena prevelika potrošnja vode – kao usred leta – pa se apeluje da sugrađani provere da li je došlo do pucanja vodomera.

Foto: Zoran Stokić

Najteža je situacija sa grejanjem, zbog gotovo svakodnevnih intervencija na toplovodu, pa pojedini delovi grada ostaju hladni od pet do osam sati. Korisnici se nadaju da će im i računi biti smanjeni, kao što se dogodilo na početku grejne sezone, za one kod kojih je ona počela sa zakašnjenjem.

TPKNEWS/Novosti

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker