IAKO SU SVI VAKCINISANI: Korona opet buknula u staračkom domu u Kučevu!

Kako saznanje TPKNEWS, pet korisnika i četvoro zaposlenih iz Ustanove za starija i odrasla lica u Kučevu je pozitivno na kovid-19 nakon testiranja.

Ustanova za starija i odrasla lica Kučevo

Kovid je prvo potvrđen kod v.d upravnika Ustanove koji se vratio sa letovanja a kasnije se ustanovilo da je koronom zaražena i radnica kuhinje kao i još dva korisnika. U četvrtak 9. septembra je testirano još dvoje zaposlenih i tri korisnika kod kojih je, takođe, nakon pristiglih rezultata, potvrđena infekcija virusa kovid-19.

Redakcija portala TPKNEWS pokušala je da dobije informacije o stanju obolelih u Ustanovi za starija i odrasla lica od direktora Centra za socijalni rad Kučevo Veroljuba Petrovića ali je on bio nedostupan. Zaposleni u ovoj ustanovi su nam preneli da je direktor na godišnjem odmoru a da je on jedini ovlašćen da daje bilo kakve informacije.

Kako saznaje TPKNEWS, svi korisnici Doma su vakcinisani ali ne i svi zaposleni. Testiranje zaposlenih se radi redovno ali je veliki problem što PCR testove zaposleni moraju da plaćaju iz svog džepa a cena od 9.000 dinara je previsoka za većinu zaposlenih koji su na minimalcu.

U prvom talasu epidemije, da podsetimo, početkom marta 2020. godine u skladu sa odredbama i odlukama donetim u toku vanrednog stanja pripadnici Vojske Srbije jedno vreme bili su raspoređeni da čuvaju Ustanovu za starija i odrasla lica. Situacija je kontrolisana do decembra kada je koronavirus ušao u Ustanovu, i pored toga što je u Kučevu bila proglašena vanredna situacija.

Zvaničnici Opštine Kučevo i direktor Centra za socijalni rad su tada veoma šturo obaveštavali javnost iako je situacija bila katastrofalna masovnim širenjem zaraze. Tada je zaraženo oko 87 korisnika i 19 zaposlenih. Epilog masovne zaraze je smrt 20 korisnika.

Predsednik Opštine Kučevo dr Ivan Rajčić i direktor Centra za socijalni rad Kučevo, Veroljub Petrović, ni dan danas nisu obavestili najbliže rođake preminulih i javnost, da li je bilo propusta u radu odnosno da li postoji nečija odgovornost i koliko je zvanično bilo zaraženih i preminulih tokom masovne epidemije u Ustanovi?

Kao “šamar” rođacima preminulih i javnosti “udario” je predsednik Opštine Kučevo dr Ivan Rajčić koji je povodom Dana opštine Kučevo, direktoru Centru za socijalni rad uručio plaketu za zasluge u borbi protiv koronavirsa.

S obzirom na broj vakcinisanih korisnika Ustanove, poučeni predhodnim iskustvom, i merama koje su preduzete nadamo se da će situacija sa koronavirusom biti mnogo blaža nego predhodnog puta.

(Dopisnik tpknews.com iz Kučeva)

PROČITAJ I

22 Komentari

  1. Kakva neodgovornost direktora? Dozvolio je da se upravnik vrati sa odmora bez pcr testa. Da je ovo imalo normalna zemlja obojica bi trebalo da podnesu ostavke i da odgovaraju.

  2. Dom za stare u Kučevu je partijski plen kriminalne vlasti u Kučevu. Po zvaničnim informacijama 20 korisnika je preminulo. Neki tvrde da je preminulo 23 korisnika. Sve se krije u vezi rada doma. Šta drugo očekivati od partijskih SNS drugova koji upravljaju ovom ustanovom

    1. Šta očekivati, bivši julovac prepakovan u radikalsko-naprednu bagru, privatni fakulteti, interesne grupe idiota, a da sve je u Kučevu tako,…dokle?

  3. Direktor doma za stare je pre bio direktor otpada u Majdanpeku i koliko znam završio je višu mašinsku. Šta li će on u socijalu

    1. Код ових гласају и покојници па се они баш пуно и не секирају ако их на изборима буду мање.

      1. Kučevo ima 2000 glasača više od stanovnika, računajući i one koji nisu punoletni. Ko zna, Perišić i Janošević su sigurno povećali broj izmišljenih glasača

  4. Interesantna situacija, u Tetovu zbog stradanja 14 korisnika u staračkom domu gde je izbio požar, podneli su ostavke svi nadređeni počev od ministra pa svi nadole. Ovde nikom ne hvali dlaka sa glave, mogu da rade i lažu šta god hoće.

  5. Meni ovo lici da se Dom za stara lica priprema za privatizaciju. Direktor Petrović je svako jutro kod gazda Ace Karatiste u hotel Rudnik da bi mu podneo izvestaj o radu.

  6. Koji bre predsednik opštine, pa on je samo senka na tom mestu, o svemu odlučuju gazde-mafijši Perišić, Janošević, Mikić i još neki njima bliski.

      1. Ako si na mene mislio, prevario si se. Ti si taj koji je nepismen. Rečenicu si počeo malim slovom, fali ti nekoliko zareza i tačka na kraju rečenice. Ja sam se obratio građanima Kučeva i ispravno je Kučevljani, a ne Kučevo.

  7. Да није директор Петровић у братској Врњачкој Бањи код брата Ђуровића контроверзног напредњачког председника Врњачке Бање?

    1. Kakva slučajnost, u toj naprednoj banji su bili i drugi članovi naprednjačke bagre kučeva, Drikić, Mikić,…..tek onako,

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker