PREDIZBORNE ŠARENE LAŽE: Gradištanski naprednjaci i socijalisti masovno obećavaju zapošljavanje!

Na pragu lokalnih izbora u Velikom Gradištu, 26. aprila, otvaranje novih radnih mesta je najpopularnije obećanje naprednjaka i socijalista.

Ilustracija

U ekonomskom planu SNS-a i SPS-a iz Velikog Gradišta, s obzirom da je Glavni odbor Srpske napredne stranke na osnovu analize urađene ankete, SNS i SPS zajedno u Velikom Gradištu, nemaju ni 20 posto. Gradištanski naprednjaci i socijalisti pokrenuli su kampanju obećanj otvaranja novih 10 hiljada radnih mesta.

Nova radna obećana mesta, su svakom zapošljenje za ćerku, ženu, sina, zeta… Pored svih ovih lepih obećanih radnih mesta, postoji i druga strana obećanja, da ćerka, žena, sin ili zet, u naredne četri godine neće nigde naći radno mesto ukoliko im se suprostave.

Po ovom principu gradištanski naprednjaci i socijalisti imaju u planu da otvore 10 hiljada novih radnih mesta.

O tome koliko je sve ovo realno, pitali smo par stručnjaka za ekonomska pitanja. Oni su nam objasnili da je stvaranje 10 hiljada radnih mesta nedostižno u jednoj ovakvoj privredi kakvu opština Veliko Gradište ima.

“To su euforična predizborna obećanja, koja nisu dobra jer su nedostižna ako se uzmu u obzir izvori koje opština Veliko Gradište ima na raspolaganju, kao i dosadašnji napredak. Kako bi imali novih 10 hiljada radnih mesta, potreban nam je ekonomski rast od najmanje 2 posto unutar jedne godine. A takav ekonomski rast opština Veliko Gradište nikako ne može da ostvari. Prema tome, to su euforična obećanja koja se pretvaraju i u šalu”, kažu ekonomisti, dodajući da je matematika lidera političkih partija pogrešna i prema tome nepravedna prema građanima opštine Veliko Gradište.

Ekonomisti takođe podsećaju da dosadašnji čelnici, s obzirom da se mahom radi o istim ljudima koji su preleteli iz partije u partiju u poslednjih 20 godina, nisu uspeli da kreiraju ni jedno radno mesto kada je u pitanju privreda u opštini Veliko Gradište.

“Mi želimo da verujemo da opština Veliko Gradište ima potencijala da kreira ta radna mesta u predstojećim godinama, ali, dosadašnje političke partije nisu uspele da kažu na koji način će doći do toga. Ne verujemo da se to može desiti ako na vlast u opštini Veliko Gradište ostanu isti političari koji za ovu opštinu u poslednjih 20 godina, sem predizbornih obećanja ili smešnih šala, drugo ništa nisu uradili”, kažu ekonomisti.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker