IZ DRUGOG UGLA: Vučiću se sprema Đinđićeva sudbina

U Srbiji nema mafije. U Srbiji ne postoji takvo društvo u kojem se može stvoriti mafija, to bi trebalo svima koji o tome govore da bude jasno.

aleksandar-vucic 1
Aleksandar Vučić

To što mi zovemo mafija zapravo su razne kriminalne grupe, povezane sa pojedinim državnim organima i njih država ponekad i koristi u svoje svrhe. Često bude i obrnuto, ali to nije mafija i nema nikakve veze s njom.

12. marta 2003. godine, kada je ubijen premijer Srbije Zoran Đinđić, država je tada pokazala da nije spremna na obračun sa mafijom ili kriminalnim grupama i sa problemima sa kojima se susrela, a na mnoga pitanja iz tog doba još niu dobijeni odgovori, što je svima nama veoma potrebno. Kada se priča o kriminalu tada i sada, mediji i svi izvlače neke paralele. Međutim ne postoji mafija, kriminalna organizacija i jedan čovek koji može da bude problem za državu, i koji je od nje jači.

Opasno je porediti sadašnje stanje i pitanje bezbednosti sa onima iz 2003. godine, kada je ubijen Zoran Đinđić, jer nas to dovodi do novog atentata.

zoran-djindjic
Zoran Đinđić

U Srbiji trenutno vlada jedna velika bezbednosna nekultura koja može dovesti u ozbiljan problem u pogledu bezbednosti države i premijera Vučića. Licitirati sa bezbednošću premijera ili nekog državnog funkcionera preko medija ili neformalno je vid pripreme za ono što se dogodilo 2003. godine. I sve to vodi ka tome da će Vučić da doživi Đinđićevu sudbinu.

Sve javno polemisanje o bezbednosti Vučića je zapravo kopanje rupe u bezbednosnom sistemu i medijska priprema za atentat na njega. A sve se to isto dešavalo i godinu dana pre 12. marta 2003. godine. I svi dobro znamo kako se tada završilo.

Nijedna mafija ili kriminalna grupa nije jača od države, samo je pitanje da li vlast zaista želi da se obračuna s njom?

TPKNEWS/M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker