HAPŠENJKA U TE-KO KOSTOLAC: Uhapšene dve osobe! Oštetili TE-KO za oko devet miliona dinara

Pripadnici MUP-a u Požarevcu uhapsili su Tomislava Jovanovića (51) iz Beograda i Nenada Nestorovića (48) iz Požarevca, zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba ovlašćenja u privredi.

kostolac_te_ko_kostolac

Policija je osumnjičene, uz krivičnu prijavu, privela Višem javnom tužilaštvu u Požarevcu.

Sumnja se da je Tomislav Jovanović kao odgovorno lice preduzeća iz Beograda od septembra 2013. do jula 2014. godine sačinio više faktura i specifikacija neistinitog sadržaja o izvedenim radovima na postavljanju video nadzora i sistema za kontrolu potrošnje goriva u Privrednom društvu ”Termoelektrane i kopovi Kostolac”.

On se tereti da je na ovaj način ostvario protivpravnu korist za svoje preduzeće za oko 9.000.000 dinara, za koliko je oštećeno Privredno društvo ”Termoelektrane i kopovi Kostolac”.

U saopštenju se navodi i da se Nenad Nestorović sumnjiči da je kao član komisije Privrednog društva ”Termoelektrane i kopovi Kostolac” overio specifikacije utroška materijala i otpremnica neistinite sadržine, odnosno sačinio Zapisnike o navodno izvršenim uslugama, a na osnovu kojih je omogućio preduzeću čije je odgovorno lice Tomislav Jovanović sticanje protivpravne imovinske koristi.

TPKNEWS/MUP

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker