SKANDAL U SRPSKOJ CRKVI U AMERICI: Uhapšen pop zbog droge i seksa sa maloletnicom! (VIDEO)

Sveštenik srpske pravoslavne crke u Južinu Danijel Džejms Makej (42) uhapšen je zbog sumnje da je plaćao za seks s maloletnicom, kao i da ju je navodno koristio za preprodaju kokaina. Policiji ga je kako prenose mediji, odala upravo maloletna prostitutka.

112357_svestenik-2_f

Sveštenik Srpske pravoslavne crkve u hramu Sveti Jovan Čudotvorac u Judžinu, u Oregonu, uhapšen je u sredu tako što se jedan detektiv predstavljao kao maloletnik i ugovorio sastanak s njim, saopštila je policija, a preneo Oregon live. Prethodno, meseca dana ranije, policija je uhapsila prostitutku.

Devojka, čije ime nije objavljeno jer je maloletna, odvedena je u popravni dom, a prethodno je policija saopštila da je s Makejem nekoliko puta imala kontakt. Policija je onda organizovala lažno predstavljanje i ugovorila sastanak navodnog tinejdžera s Makejem.

Sveštenik je optužen za prostituciju, ugrožavanje maloletnog deteta i seksualni prekršaj, kao i iskorišćavanje maloletnice za promet kokaina.

– Slučaj je još otvoren i pod istragom – rekla je portparolka policije Judžina Melinda Maklohlin, a preneo list “Oregon live”.

Mediji su kontaktirali sa crkvom, ali je žena koja se javila na telefon rekla da se nešto dogodilo, da ne zna mnogo o tome i odbila da priča dalje.

Makej se nije pojavio u četvrtak pred sudom kako bi odgovorio na optužbe. Lokalni list piše da je on u pet po podne i dalje bio u zatvoru, iako je žena platila kauciju od 14.000 dolara u tri po podne. Na sudu treba da se pojavi 20. oktobra.

Makej je rođen u Detroitu. Na sajtu, univerziteta “Lane Community” piše da je zaposlen kao profesor je na odeljenju za engleski jezik. U pravoslavlje je prešao 2009. godine, nakon jednomesečne posete srpskom manastiru Svetog Pajsija u Arizoni. Oženjen je i ima ćerku.

TPKNEWS/Beta

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker