POŽAREVAC: Za svirepo ubistvo supružnika iz Brodice 10 i 20 godina zatvora

Sudijsko veće Višeg suda u Požarevcu, kojim je predsedavao sudija Zoran Janković, prvostepeno je osudilo na 10 godina zatvora maloletnog Filipa Đurića (16) i na 20 godina Dragana Stanojevića (21), za teško ubistvo bračnog para iz Brodice, Drage (73) i Dragoljuba (71) Jugovića.

tuzilastvo-pozarevac

Zamenik višeg javnog tužioca, Dragana Gagović, u završnoj reči tražila je maksimalne kazne, koje su optuženi i dobili, prvi kao stariji maloletnik, a drugi kao mlađi punoletnik.

Branilac optuženog maloletnika, požarevački advokat Novica Pantić, najavio je da će po prijemu pisanog otpravka presude podneti žalbu Apelacionom sudu u Kragujevcu.

-Žalbu ću, pošto dobijem pisani otpravak presude, podneti u zakonskom roku, jer smatram da je ova maksimalna kazna koju je moj klijent dobio neadekvatna činjeničnom stanju, a nisu uzete i neke olakšavajuće okolnosti-rekao je advokat maloletnog Filipa Đ.

Zanimljivo je i to što je maloletni ubica samo 13 dana pošto je napunio 16 godina izvršio ovo teško krivično delo, te je dobio status starijeg maloletnika. Da je delo počinio dan pre nego što je napunio 16 godina imao bi status mlađeg maloletnika, što bi mu donelo povoljniji status pred sudom.

Smederevski advokat, branilac optuženog Stanojevića, nije bio prisutan prilikom izricanja presude, pa nije poznato da li i on planira podnošenje žalbe.
Dvojica optuženih ubila su supružnike Jugović, inače devizne penzionere, u njihovoj porodičnoj kući u Brodici, pored koje su oni podigli i restoran sa prenoćištem, nazvan prema njihovim unucima “Devet Jugovića”. Oni su ih ubili nožem, u večernjim satima, a onda njihova tela uvili u čaršave i bacili u septičku jamu u dvorištu. Posle toga, Stanojević je pobegao kod oca u Beč, pa je dva meseca trajao postupak za njegovo izručenje, inače bi se sudski proces ranije završio.

Pokojni Draga i Dragoljub Jugović, koji su živeli sami i bili lošeg zdravstvenog stanja, važili su za imućne, jer su primali devizne penzije iz Austrije, a u dvorištu su podigli dve nove kuće i restoran sa prenoćištem. Iza sebe su ostavili dve ćerke i sina koji žive i rade u inostranstvu, kao i devetoro unučadi. Nakon izricanja presude, njihovim ubicama produžen je pritvor, u kome će ostati do okončanja celog postupka.

RUMUNI

Prvobitno su za ovaj zločin uhapšena trojica Rumuna, koja su u Brodici i okolini obavljali sezonske poslove. Međutim, kad je utvrđeno da su ubistvo iz koristoljublja izvršila dvojica mladića iz Brodice, Rumuni su oslobođeni sumnje.

TPKNEWS/Danas

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker