ISKORISTITE PRE PODNE: Danas pre podne sunčano, od sredine dana pljuskovi i grmljavina

U Srbiji će danas ujutru i pre podne u većem delu zemlje biti pretežno sunčano, dok se od sredine dana, a na jugozapadu već i pre podne, očekuje umereno i potpuno naoblačenje, praćeno pljuskovima i grmljavinom.

U zapadnim, južnim i centralnim krajevima moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode u vidu obilnijih padavina, grada i olujnog vetra. Jedino na krajnjem severu biće uglavnom bez padavina sa dužim periodima sunčanog vremena.

Vetar će biti slab i umeren, severni i severozapadni, a u zoni pljuskova jak i olujni. Jutarnja temperatura od 14 do 20 stepeni, najviša dnevna od 26 do 31 stepen.

U Beogradu će danas pre podne biti pretežno sunčano, a od sredine dana umereno i potpuno oblačno. Posle podne i uveče očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Duvaće slab i umeren vetar, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura biće oko 18 stepeni, a najviša dnevna oko 29.

Biometeorološka situacija nepovolјno će uticati na osobe sa varirajućim krvnim pritiskom i astmatičare, naročito u toku večeri. Bolovi u kostima i zglobovima, kao i glavobolјa moguće su meteoropatske reakcije.

TPKNEWS/RHMZ

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker