DA LI STE ČULI ZA BRAĆU FIŠKALI: Bili đaci generacije, pa postali vrhunski kriminalci! (VIDEO)

O braći Fiškali se i dan-danas priča ne samo u rodnom Požarevcu, već i u celom srpskom podzemlju. A juče se navršila 21 godina otkako je ubijen Zoran Živković, dok je njegov brat Dragan po istom “receptu” likvidiran tačno 40 dana kasnije.

Braći Fiškali, Zoran i Dragan Živković/Foto: Screenshot

Zoran i Dragan Živković poznatiji kao Fiškali ubijeni su u klasičnim sačekušama.

Prvo je izrešetan mlađi Zoran, sa 14 metaka, 31. januara 2021. oko 23 sata, u centru Požarevca, da bi trećeg dana podlegao povredama u beogradskom Urgentnom centru. Na dan njegovog četrdesetodnevnog parastosa, ubijen je i Dragan, takođe sa 14 metaka, nedaleko od svoje kuće, u Užičkoj ulici u Požarevcu. I on je, nakon dva dana, preminuo u Beogradu. Počinioci ovih ubistava do danas nisu otkriveni, ali se nezvanično sumnja da iza njih stoje pripadnici “zemunskog klana”.

Inače, Zoran je bio kum Ljubiše Buhe Čumeta.

Fiškali su u Požarevcu bili strah i trepet. Držali su poker aparate, a kasnije su počeli da se bave i narkoticima, zbog čega su i došli u sukob sa “zemuncima”.

Braća su bila osumnjičena za ubistvo Zorana Petrovića Šempe u Surčinu, ali su oslobođeni usled nedostatka dokaza.

Osam godine posle njihove smrti, u noći između 27. i 28. maja 2009, oskrnavljena im je porodična grobnica. Osim njih dvojice, u porodičnoj grobnici sahranjeni su i njihovi majka i otac Ratomir Živković, koji je preminuo od posledica infarkta, za volanom auta, 2006. godine. Nakon pogibije dvojice sinova, on je za njihovu likvidaciju u više navrata javno prozivao pripadnike “zemunskog klana”, tvrdeći da su ih ubili braća Simović i Sretko Kalinić.

Otac je takođe tvrdio da su njegovi sinovi bili đaci generacije.

(Tpknews.com/Kurir)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker