MEŠTANI ZAJEČARA U STRAHU: Tvrde da su dvojica lovaca umrli zbog vlaške magije!

Lovci Ljubiša Tomić (58) i Zoran Gmitrović (54), obojica iz Zaječara, preminuli su u razmaku od nekoliko sati na istom mestu, na čeki između zaječarskih sela Vratarnica i Zagrađe.

Meštani okolnih sela su u strahu jer veruju da je to delo vlaškog božanstva Mume Paduri ili Šumske Majke, koja u svoje kolo uvlači smrtnike.

Najpre je Ljubiša umro dežurajući na čeki, a onda je Zoran, uznemiren prizorom smrti svog kolege, doživeo infarkt i na mestu ostao mrtav.

Meštani okolnih sela misle da je u pitanju vlaška magija, u koju veruju stanovnici istočne Srbije, naročito zato što se ovaj tragični događaj odigrao u šumi.

Ljudi su zaplašeni ovim nesvakidašnjim događajem. Nikad se nije dogodilo u ovom kraju da dva čoveka naprasno umru, i to u gotovo isto vreme na istom mestu. Mnogi ovu tragediju povezuju sa Šumskom Majkom.

Vrhovno vlaško božanstvo je Velika Majka ili Šumska Majka – Muma Paduri, koja vlada zemljom – priča meštanin iz obližnjeg sela i dodaje:

– Ona živi u šumi, a na proplanke izlazi u dugoj haljini i raspletene kose. Lepa je kao boginja, ali neretko se ukazuje i kao odrpana starica. Njen prvi pomoćnik je Tartor. Veruje se da njih dvoje u letnjim noćima igraju i pevaju, a nekad u svoje kolo uvuku i smrtnike.

Lovci pričaju kako se u četvrtak odigrala nesvakidašnja drama

– Trebalo je s nama da bude i Ljubiša pa smo ga pozvali telefonom. Međutim, on se nije javljao, pa smo pretpostavili da je već otišao u lov. Krenuli smo ka najbližoj čeki, kod groblja na brdu iznad šume. Kad smo stigli, videli smo Ljubišu na klupi u čeki i mislili da je zaspao. Tada se jedan kolega popeo i prodrmao ga. Rekao je: „Mrtav je“ – ispričao je jedan od lovaca.

Smrt Ljubiše najviše je pogodila Zorana Gmitrovića

– Zoran i Ljubiša posebno su bili bliski i najčešće su zajedno išli u lov. Svima nam je bilo teško, ali Zoran je počeo da jeca i da se ljulja. U jednom trenutku je pao i umro – dodaje sagovornik.

CRNI FLOR NA ČEKI

Na kobnoj čeki zaječarski lovci su stavili crni flor poput zastave i obeležili je kao stratište dvojice kolega. Inače, Ljubiša je radio u „Merkatoru“ u Zaječaru, a Zoran na železnici. Obojica su za sobom ostavili brojnu porodicu.

TPKNEWS/Kurir

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker