REAKCIJA DIREKTORA JP “LJUBIČEVO”: Konji su po svim propisima zakopani (FOTO)

Povodom jučerašnjeg teksta koji smo objavili gde se u antrifileu pominje da su ugunili konji nepropisno pokapani i da njihove leševe psi lutalice, zbog plitkoće iskopane rupe raznose, reagovao je direktor JP“Ljubičeva“, Mirko Stojanović rakavši da ta vest nije tačna, jer je juče i veterinarska inspekcija utvrdila i o tome sačinila zapisnik, gde se nedvosmisleno kaža da je sve urađeno prema svim važećim propisinma.

Direktor stojanović pored iskopane humke

– Nije tačno da je rupa u kojima su zakopani uginuli konji plitko iskopana i da konjske leševe raznose psi lutalice. Pogodna mašina koju smo iznajmili iz JP“Vodovod“ iskopala je rupu prema propisima, dimenzije metar ipo širine, tri dužine i dva ipo dubine. Preventivno pored te rupe iskopali smo još jednu istih dimenzije. To što su građani videli pse pokraj humke, verovatno je, da su oni osetivši krv i miris njihovih bioloških ostataka, jer su lešine radi obdukcije prvo bile izložene pored rupa, tu okupljali, pa se građanima učinilo da ih oni iskopavaju. Zbog toga to je u njima izazvalo strah od zaraze, jer su preko obaveštenja putem medija saznali da je ergela zatvorena zbog zaraznog krpeljskog enfecelitisa, pa su prijavili to novinarima – objašnjava direktor Ljubičeva poručivši građanima da nemaju razloga za nikakav strah, jer se stvari drže pod kontrolom, zahvaljujući ažurnosti lokalne samouprave i svih radnika na ergeli.

Humka gde su konji pokopani

On je apelovao na građane da ne bacaju otpatke pored, i na površinama ergele, jer na taj način utiču na skupljanja pasa lutalica, kojih ima mnogo zahvaljujući nesavesnim građanima koji se otarasuju od svojih ljubimaca puštajući ih na teritoriji MZ“Ljubičevo“.

Rupa je prema propisima iskopana

TPKNEWS/M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker