OGLASILI SE EU PARLAMENTARCI: “EU prekida svoju politiku prema Vučiću, puna podrška narodu Srbije”

Poslanici kluba socijaldemokrata u EU parlamentu pozivaju na nezavisnu istragu svih prijavljenih neregularnosti na izborima u nedelju i istovremeno izražavaju punu podršku narodu u Srbiji koji zahteva pravdu, demokratiju i evropsku budućnost, navodi se u njihovom saopštenju.

Screenshot/Ilustracija

Socijaldemokrate, druga najveća grupacija u parlamentu Evropske unije, konstatovale su da su izbori doneli još jednu pobedu predsedniku Vučiću i njegovom SNS-u, ali da kredibilni izveštaji o izbornoj prevari i tvrdnje o nezabeleženom nasilju rađaju ozbiljnu zabrinutost.

Andreas Šajder, član posmatračke misije EU parlamenta, rekao je da pozdravlja visoku izlaznost, veću nego na prethodnim izborima.

– Vesti o autobusima sa nerezidentima koji dolaze u Beograd da glasaju su šokantne. Krađa glasova, mito i korupcija ne sme biti dozvoljena u demokratskom svetu. Srbi zaslužuju pravdu i demokratiju, ne lažne izborne procese sa nasiljem i polarizacijom. Sve prijavljene neregularnosti moraju biti istražene. Jako smo zabrinuti zbog navoda o pritiscima na glasače, govora mržnje u kampanji, uznemiravanje novinara i civilnog društva u Srbiji, zloupotrebu državnih resursa i potencijalno rusko mešanje – navodi Šnajder.

Posebno su, navode, zabrinuti zbog navoda o krađi u Beogradu, koja je otela pobedu opoziciji i dodaju da “EU mora prestati sa svojom politikom prema Vučiću i osigura da Srbija, kao najveća zemlja regiona, u potpunosti preuzme odgovornost za stabilnost na Zapadnom Balkanu”.

(Tpknews.com/Beta)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker