SRETENJSKI ORDEN: Povodom Dana državnosti Vučić odlikovao najbogatijeg monaha u Srbiji

Sinoć je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio zaslužnim pojedincima i institucijama odlikovanja povodom Dana državnosti Srbije.

Screenshot

Među nagrađenima među kojima su diplomate, akademici, profesori, književnici, umetnici, sportisti, Sretenjski orden trećeg stepena dobio je i arhimandrit Dimitrije Plećević, iguman manastira Tumane za izuzetne zasluge u vršenju misionarske delatnosti, snaženje duhovnosti, pravoslavne vere i tradicije, kao i za saborske susrete bratskih pravoslavnih naroda naročito Rumunskog i Severno Makedonskog.

– Zahvaljujemo državnom rukovodstvu na ukazanoj časti. Posebno predsedniku republike Aleksandru Vučiću i ministarki pravde Maji Popović koja je predložila Manastir Tumane. Mi smo Obilićeva zadužbina i u budućnost hodimo hrabrim stopama. Najveće bogatstvo naše svetinje je narod, milioni vernih i dobrih ljudi koji pohode našu svetinju – istakao je arhimandrit Dimitrije Plećević, iguman manastira Tumane.

Inače, za arhimandrita Dimitrija Plećevića, igumana manastira Tumane mnogi tvrde da je najbogatiji monah u Srbiji, s obzirom da prema proceni zlatara i vernika samo kolekcija krstova koje iguman Dimitrije nosi oko vrata vredi preko 500.000 evra, a i cene u manastiru Tumane prilično su paprene.

Ako biste poželeli da posetite manastir Tumane najmanja sveća bi vas koštala od 5 evra pa naviše. Cene krštenja, venčanja i drugih ritualnih manifestacija koštaju i nekoliko hiljada evra.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

4 Komentari

  1. Koliko para je dobio iz manastira normalno je da se Vučić oduži. Sve to glupi narod plaća. Sve je ovo davno Radoje Domanović opisao u svojim satirama. Kod njega su se odlikovanja vozila u kolicima i delila i šakom i kapom. Zar vas ovoliki broj ordenja ne podseća na to? Ovo nije Srbija ovo je Stradija.

  2. Зашто није одликовао Јаношевић Новицу? Његов допринос Влашком језику је неизмерив. Хвала ти Новице!

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker