OČAJNA SRBIJA PORAŽENA U BEČU: Za plasman na Mundijal potrebna pobeda protiv Gruzije! (VIDEO)

Fudbaleri Srbije poraženi su u Beču od Austrije sa 3:2, ali i dalje sudbinu plasmana na Mundijal drže u svojim rukama.

Za plasman na Svetsko prvenstvo Srbiji je neophodna pobeda u ponedeljak nad Gruzijom u Beogradu!

Bio je ovo prvi poraz Srbije u kvalifikacijama, i to u najnezgodnijem trenutku.

Tim Slavoljuba Muslina je poveo u 11. minutu golom Milivojevića, Austrija je preokrenula golovima Burgštalera u 25. i Arnautovića u 76. minutu.

Nemanja Matić je u 83. minutu doneo izjednačenje Srbiji, ali je Šaub u 90. minutu priredio hladan tuš Srbiji.

Srbija uoči poslednjeg kola ima bod više u odnosu na Vels. Pobedom nad Gruzijom bi osigurala plasman na Mundijal, bez obzira na ishod poslednjeg kola.

Vels u poslednjem kolu dočekuje Irsku i to će biti i duel za drugo mesto u grupi.

Foto: Screeanshot

Austrija je u sedmom minutu prva došla do prilike, Arnautović je dobrim dodavanjem ka Florijanu Kajncu izbacio odbranu Srbije, ali je Vladimir Stojković dobro reagovao i odbranio udarac polušpica austrijske selekcije.

Dva minuta kasnije Arnautović se našao u dobroj prilici nakon centaršuta Florijana Grilitša, ali je njegov pokušaj glavom sa oko pet metara završio malo pored gola.

Srbija je do prednosti stigla u 11. minutu nakon dobrog kontranapada. Mijat Gaćinović je po levom boku povukao napad, te uposlio Aleksandra Mitrovića koji je loptu ostavio Aleksandru Kolarovu, a ovaj centrirao na drugu stativu. Tamo ipak nije bilo nikog od igrača Srbije, jedan defanzivac Austrije je glavom izbio na ivicu šesnaesterca gde ju je dočekao Milivojević i preciznim udarcem savladao Hajnca Lindnera.

Inicijativa Austrije veoma brzo se isplatila, pošto je domaćin već u 25. minutu stigao do izjednačenja. Kevin Danso poslo je odličnu dubinsku loptu ka Burgštaleru koji je ostao sam ispred Stojkovića i lako ga savladao.

Srbija je u 34. minutu imala dobru priliku, ali je kapiten Branislav Ivanović s oko sedam metara pogodio prečku posle prekida s desnog boka koji je izveo Kolarov.

Austrija je u 36. minutu imala priliku da dodje do preokreta, ali je golman Vladimir Stojković odlično reagovao i odbranio udarac Brugštalera sa sedam metara.

Ekipa Slavoljuba Muslina posle dobre akcije u 40. minutu umalo ponovo stigla do prednosti, ali je Lindner “paradom” odbranio šut Dušana Tadića sa ivice šesnaesterca.

Austrija je u drugom poluvremenu imala inicijativu, kontrolisala je situaciju na terenu, ali pored udaraca sa distance u prvih pola sata igre nije ozbiljnije ugrozila raspoloženog Vladimira Stojkovića.

Domaćin je ipak u 76. minutu stigao do preokreta. Odbrana Srbije još jednom je loše bila postavljena, što su iskoristili Burgštaler i Arnautović koji je u situaciji jedan na jedan, posle dodavanja strelca prvog gola, savladao Stojkovića.

Srbija je u 82. minutu umalo stigla do izjednačenja, nakon što je lopta uz dosta sreće stigla do Aleksandra Mitrovića u šesnaestercu, ali je njegov udarac još jednom sjajnom odbranom zaustavio Lindner.

Usledio je udarac iz ugla, posle kog je Nemanja Matić sa šest metara savladao golmana Austrije i doneo veliku radost gostujućih navijača na stadionu “Ernst Hapel”.

Delovalo je da će utakmica biti završena nerešenim ishodom, ali su Šaub i Arnautović u 90. minutu još jednom uspeli da nadmudre odbranu Srbije.

Burgštaler je centrirao s desne strane, Arnautović je bio pred golom, u prvi mah činilo se da je okrznuo loptu i prosledio je u gol, ali se ispostavilo da je nije dotakao pa je gol pripisan Šaubu.

Utakmica na stadionu “Ernst Hapel” odigrana je pred 42.400 gledalaca, od čega je više od pola bilo navijača Srbije.

Srbija je pretrpela prvi poraz u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

TPKNEWS/N.J.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker