KRIVOLOV: Uhapšen potpredsednik opštine Veliko Gradište! (FOTO)

U ataru sela Ostrovo kod Velikog Gradišta u subotu 21. januara 2017. tri lokalna lovca pronađena su sa nezakonito ubijenim divljim guskama.

Foto: Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije

U nezakonitom lovu na divlje patke i guske u ataru sela Ostrovo kod Velikog Gradišta članovi Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije i policija pronašli su 3 osobe, među kojima i Predsednika lokalnog Lovačkog udruženja “Golub” Slađana Markovića koji je ujedno i potpredsednik opštine Veliko Gradište.

Potpredsednik opštine Veliko Gradište Slađan Marković / Foto: Screenshot

Pored strogo zaštićenih gusaka, u prtljažniku putničkog automobila policajci su pronašli i 12 sveže ulovljenih plovki gluvara koje se ubrajaju u lovnu divljač.

O nezakonitom lovu policiju su obavestili članovi Tima za borbu protiv krivolova Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, koji već duže vreme upozoravaju na stravične razmere prekomernog lova i krivolova zaštićenih ptica u opštini Veliko Gradište.

Foto: Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije

Dežurni javni tužilac u Velikom Gradištu naredio je privođenje osumnjičenih, oduzimanje oružja i nezakonito ulovljenih ptica.

Krivolov na guske i patke u opštini Veliko Gradište se nastavlja i pored preporuke za obustavu lova od strane Uprave za šume. Pojedini lovci nemaju milosti za divlje ptice koje u ovim uslovima nemaju povoljne lokacije za odmor i ishranu.

Foto: Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije

Prethodne nedelje imejlom Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije upozorili su Lovačko udruženje “Golub” iz Velikog Gradišta da znaju da se u opštini Veliko Gradište događa krivolov gusaka i pataka, a Lovačko udruženje “Golub” iz Velikog Gradišta su preko Lovačkog saveza srbije na optužbe Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije odgovorili salvom floskula i uvreda.

M.L.

PROČITAJ I

2 Komentari

  1. Poslao sam ovaj tekst u Blic u sledeći ubacujem Soroša: Da li je neko ikada objavio koliki doprinos u budžet Srbije daju oko 80000 lovaca. Koliko grana privredne delatnosti imaju direktnu i indirektnu korist od lovaca pa čak i ovi IT- zaštitnici ptica. Lovci prehranjuju divljač cele godine dok se ovi dušebrižnici vozaju asfaltom u novim džipovima i love ljude a štetočine čuvaju. Bilans lovaca u odstrelu divljači u sezoni je 10% od broja životinja koje su žaštitari ptica pojeli po restoranima i modernim pabovima. Mi lovci idemo do kraja ako treba da se ukinemo predlažemo zabranu ubijanja svih životinja i da svi postanemo vegetarijanci, odnosno ne, da pijemo samo vodu jer i biljke imaju prava na život, a veliki IT-zaštitari ptica neka izmisle vremeplov kojim bi mogli u pristoriju da vidimo kako je postao i opstao homosapijens.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker