ESKALACIJA SUKOBA U MAJDANPEKU: Pripadnici paravojne jedinice pretukli radnika Ziđina i zapalili opremu od pola miliona evra?! (VIDEO)

“Ziđin Srbija” saopštio je da su “kamperi sa Starice” pretukli zaposlenog u toj kompaniji i zapalili opremu vrednu pola miliona evra. Sa druge strane, aktivisti tvrde da im je protekle noći neko demolirao kamp.

Foto: Twitter

– Oko 23 časa, grupa kampera, koja navodno štiti planinu Staricu od miniranja i tvrdi da brine o životnoj sredini, nanela je telesne povrede zaposlenom u kompaniji RBM i zapalila bušilicu marke Epirok, vrednosti 520.000 evra – , saopštila je kompanija “Ziđin Srbija”.

U saopštenju se navodi, da je radnik koji je povređen i koji je upravljao, rekao u policiji da su ga napale tri maskirane muške osobe, u crnim kapuljačama i maskama preko lica, koje su imale samo proreze za oči.

– Bili su naoružani, metalnom cevi, upaljenim brenerom i pištoljem. Zahtevali su od njega da napusti kabinu bušilice, nakon čega su mu zadali nekoliko udaraca i zastrašivali ga upaljenim brenerom. Posle zadobijanja povreda, povređen i uplašen radnik je pobegao – , navodi se u saopštenju.

AKTIVISTIMA DEMOLIRAN KAMP

Ekološki aktivisti koji se protive miniranju planine Starica kod Majdanpeka koje vrši kompanija “Ziđin” saopštili su danas da je prošle noći demoliran njihov kamp.

Aktivistkinja Irena Barbulović izjavila je za FoNet da ovo nije prvi put da im neko ruši kamp, koji je podignut 15. juna.

– U jednom navratu je već bilo pokušaja rušenja od strane privatnog obezbeđenja a noćas je definitivno srušen i ne znamo ko je učinilac. Policija je izvršila uviđaj, a šta će dalje, videćemo – , rekla je Barbulović.

Po nezvaničnim tvrdnjama meštana Majdanpeka, napad na planini Starici izvršili su pripadnici novoformirane paravojne jedinice “Narodnooslobodilačkog odreda istočne Srbije”, a da su Kinezi iz besa nakon toga demolirali kamp aktivista.

(Tpknews.com/S.A./Mediji)

PROČITAJ I

2 Komentari

 1. Poklonio jeste …ali ne samo terudnike u Majdanpeku i Boru…
  nego CEO ovaj region Istočne Srbije.
  Dakle CEO ovaj POTPUNO SAOBRAĆAJNO IZOLOVANI ,MEĐUNARODNO NETRANZITNI I ZATO NEVIDLJIVI I NETRANSPARENTNI I U TOTALNOM ,,MRAKU I BUNARU,,region Istočne Srije sve od Smederevs i Požarevca i sve i levo i desno od pravca Požarevac- Kučevo-Majdanprk – Bor ,pa sve tamo do Kladova,Negotina ,Zaječara i Knjaževca i granice sa Bugarskom .
  I sada CEO ovaj ,,AFRIKČI KONGO REGION,, KTstočne Srbije, i najvećim svojim delom POGRANIČNI region Republike Srbije ,koji počinje na samo 60 km vazdušne linije od Beograda i na samo 15 km od Teritorije Grada Beograda , galopirajuće brzo demografski ,ekološki, ekonomski,socijalno IZDIŠE I IZUMIRE u svom endemskom EGZISTENCIJALNOM STRAHU, SAMOCENZURI I PONIŽENJU.
  A PRVI i OSNOVNI PREDUSLOV za sve ovo i ovaj ,,REGIONALNI ,AFRIČKI KONGO KONCEPT,, i JEDINI takav regionalni koncept budućnosti u celoj Evropi, 21.veka, bila je ani SADA je, najstrožija CENZURA I BLOKADA njegovog TRANSEVROPSKOG(Atlantskiokean-Crno more) MULTIMODALNOG SAOBRAČAJNOG KORIDORA-IDTOK(CRNOMORSKOG KORIDORA) .Tačka. I to danas oddličnozna ZNA I CEO ovaj region Istočne Srbkne, i svi relevsntni i nadležni u Beogradu ,i mnogi I mnogo šire od Srbije Jer je je ta višegodišnja CENZURA u potpunosti do temelja srušena.
  Ali U PRAVOJ REALNOSTI..
  a ne u virtuelnoj medijskoj realnosti.
  I pozdrav iz 🚞

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker