Apoteka Požarevac otvorila drugi objekat u Žagubici (VIDEO)

Zdravstvena Ustanova Apoteka Požarevac otvorila je drugi objekat u Žagubici u Krugu Doma zdravlja. Po rečima direktora Ustanove specijaliste magistra farmacije Nebojiše Jorgovanovića, Ustanova posluje uspešno,a u sklopu apoteka Braničevskog okruga ovo je 43 novootvoreni prostor.

Screenshot

U opštini Žagubica Apotekarska ustanova Požarevac ima četiri objekta a cilj otvaranja pri Domovima zdravlja ili blizu istih je pre svega da se pacijentima omogući da brže dođu do terapije i da farmaceutska usluga bude što dostupnija korisnicima. Očekivanja za naredni period su otvaranje apoteka pri zdravstvenim Ustanovama u Gradištu, Golubcu i Petrovcu, što će biti i optimum zadovoljenja potreba na teritoriji okruga.

Presednik Skupštine opštiine Žagubica Olivera Pauljeskić, koja je sa saradnicima prisustvovala otvaranju, izrazila je zadovoljstvo što je građanima omogućeno efektivnije korišćenje usluge i prvenstveno istakla dobru saradnju koju sa Ustanovom imaju i pacijenti i lokalno rukovodstvo.

Što se tiče asortimana lekova, kako je istakao direktor, spec. mag farmacije Nebojiša Jorgovanović, Apoteka se pre svega bazira na kompletnu listu lekova predmeta izdavanja na recept, kao i ampulirane terapije za slučaj da je nema u Domu zdravlja, kako bi se brže intervenisalo. Inače, Gradska apoteka u zatvorenoj ulici radiće i dalje i imaće isto radno vreme kaao i do sada, dok će radno vreme „Apoteke 2“ biti radnim danima od 7 – 20 sati.

TPKNEWS/SO Žagubica

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker