SUKOBI GRAĐANA I POLICIJE U BEOGRADU: Na demonstrante bačen suzavac i biber sprej, Vučić blokiran u Predsedništvu Srbije! (FOTO/VIDEO)

Ispred zgrade Predsedništva Srbije u toku je protest protiv aktuelne vlasti. Policija pod punom opremom za razbijanje demonstracija sukobila se sa okupljenim građanima. U Ulici kneza Miloša na demonstrante je bačen suzavac i biber sprej, javljaju reporteri.

Demonstranti su danas oko 13.00 počeli da prave „živi lanac“ oko zgrade predsedništva Srbije kako bi onemogućili predsednika Srbije Aleksandra Vučića da izađe iz zgrade.

Lider Dveri Boško Obradović je rekao da prave „obruč oko Vučića“. Ispred predsedništva je veliki broj policajaca.

Jedna od organizatora protesta „Jedan od pet miliona“ Jelena Anasonović pozvala je sa kamiona građane da ne dozvole Vučiću da izađe iz zgrade.

Ona je saopštila i da je policije privela jednog mladića, P. C. dok je bio u kući, i da se još ne zna razlog privodjenja.

„To nama čini ova vlast, privodi srednjoškolce, momke i devojke tuče, šutira svoje gradjane“, rekal je Anasonović.

U Ulici kneza Miloša u Beogradu došlo je do sukoba građana i policije, javlja reporter agencije Beta.

U toj ulici građani su se okupili jer je policija blokirala kamion sa razglasom i ne dozvoljava da bude postavljen ispred zgrade predsedništva.

Okupljeni policiju gđaju konzervama.

Na ulici je policija sa opremom za razbijanje demonstracija. Na okupljene građane je bačen suzavac i biber sprej.

Na kraju, demonstranti su uspeli da probiju policijski kordon u Ulici kneza Miloša i da kamion sa razglasom dovezu ispred predsedništva Srbije.

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas pozvao je građane na mir. Tu su i drugi lideri Saveza za Srbiju.

Predsednik Pokreta Dveri i jedan od lidera Saveze za Srbiju Boško Obradović izjavio je na skupu da zahtevaju ostavke predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić, direktora RTS Dragan Bujoševića i fer i slobodne izbore i da od tih zahteva neće odustati.

„Nema nazad“, rekao je Obradović novinarima pred početak protesta ispred Predsedništva

On je kazao da će se posle obraćanja Vučića javnosti, okupljenim ispred predsedništva obratiti predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac.

Ispred Predsedništva je postavlje kamion sa razglasom. Okupljeni su okružili Predsedništvo, duvaju u pištaljke i uzvikuju „Vučiću, lopove“ i „AV, AV“.

Belim trakama sa natpisom „Počelo je“, zatvorili su Ulici kralja Milana.

Lider Levice Srbije Borko Stefanović rekao je da je u tom sukobu polcija upotrebila nasilje i nad poslanikom Boškom Obradovićem.

Lideri Saveza za Srbiju pozvali su okupljene na miran i nenasilan vid borbe.

Jedan od lidera Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da se demonstranti neće razići sve dok im se ne obrati predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Očekujemo da predsednik dođe da razgovara sa građanima“, rekao je Jeremić novinarima ispred predsedništva Srbije.

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas rekao je da do daljnjeg ostaju ispred i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare ponovo izneo „iste poruke mržnje i agresije“ i da „nema želju da se narod ujedini“.

Da se neće razići rekao je i lider Levice Srbije Borko Stefanović.

Pozvali su građane da ostanu mirni i da ne nasedaju na prvovokacije.

Kako javljaju reporteri sa lica mesta, građani su u jednom trenutku oborili zaštitne ograde i opkolili Predsedništvo. Brojne snage Žandarmerije sa opremom za razbijanje demonstracija ubrzo su pristigle i stale ispred okupljenih građana.

Okupljeni uzvikuju „Uhapsite Vučića“, „Gotov je“, „Vučiću, lopove“ i „Gotov je“.

(Tpknews.com/Agencije)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker