AGENCIJA POKRENULA POSTUPAK: Bivši odbornik u Skupštini Grada Požarevca Slađan Jajce, u sukobu interesa

Na inicijativu Srpskog pokreta Dveri Požarevac i uzbunjivača Darka Nenadića razotkriven je i razobličen još jedan od brojnih slučajeva sukoba interesa lokalne vladajuće većine (klika SNS, SPS i Pokret Socijalista) i kriminalnih moćnika iz požarevačke izvršne vlasti i javnih preduzeća (Vodovod).

Foto: Privatna arhiva

Na inicijativu Srpskog pokreta Dveri i uzbunjivača Darka Nenadića Agencija za sprečavanje korupcije je pokrenula postupak protiv Slađana Stevića iz Beranja i donela konačno Rešenje da je pomenuti zaključio više ugovora o javnoj nabavci (najmanje sedam ugovora) sa JKP ,,Vodovod i kanalizacija” Požarevac za vreme dok je bio odbornik u Skupštini Grada Požarevca i samim tim je u sukobu interesa.

Srpski pokret Dveri i njegov predsednik Gradske organizacije Dveri Požarevac, uzbunjivač Darko Nenadić su više puta razotkrili brojne malverzacije, brojne nepravilnosti u radu, sukobe interesa, ugrožavanje javnog zdravlja (fekalni sadržaj u pijaćoj vodi požarevačke saobraćajne Policije, posebnog odeljenja Policije za borbu protiv organizovanog kriminala, Šećerane i izbegličkog naselja, velike količine potencijalno kancerogenog lepka u cevovodu pijaće vode, enormne količine mineralnih ulja u pijaćoj vodi 1500% iznad zakonskog maksimuma).

Takođe, Dveri i uzbunjivač Darko Nenadić su razobličili i direktora požarevačkog Vodovoda Aleksandra Dimitrijevića koji je u sukobu interesa zbog zapošljavanja svoje supruge Jagodke Dimitrijević u stalni radni odnos u Vodovod i podizanje koeficijenta zarade istoj.

Agencija za sprečavanje korupcije je naložila Gradu Požarevcu da smeni sa funkcije pomenutog direktora Vodovoda koji je u svakom trenutku znao da je voda sa izvorišta Meminac zagađena fekalnim sadržajem i koji je redovno dobijao fizičko hemijske analize vode sa Meminca koje je upravo njegova supruga Jagodka Dimitrijević izrađivala a takođe je znao da se voda sa pomenutog izvorišta ne dezinfikuje odnosno ne hloriše pa samim tim sadrži fekalne bakterije u izobilju.

Međutim, razlozi zbog kojih Grad Požarevac okleva sa smenom Aleksandra Dimitrijevića su veoma dobro poznati Gradonačelniku Saši Pavloviću. Aleksandar Dimitrijević se izjašnjava kao nestranačka ličnost ali mu to ne smeta da obmanjuje građane Dunavske ulice, iznuđujući im glasove a za uzvrat obećavajući im kule i gradove, a sve za račun SNS kriminalne vlasti.

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Secam se kada je radjen zabelski put (Dunavska ulica) i kada je na dva mesta propao asfalt raspitao sam se ko je nadzor i zasnam da je ovaj SPS ljakse, dan kasnije vidim ga na rucku sa izvođačem radova njih dvojica se časte i sve mi je bilo jasno… prosla me volja da posnosim prijavu jer sve je to banda korumpirana i uvezana…

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker