REKORDNA TURISTIČKA SEZONA: Ove godine Srebrno jezero posetilo 800.000 gostiju!

Ovogodišnja turistička sezona na Srebrnom jezeru je rekordna po broju posetilaca. Među njima su oni koji mu se vraćaju već 30 godina, ali je sve veći broj mladih turista i roditelja sa decom koji Srebrno jezero smatraju odličnim izborom za odmor.

Od prvih kupača sedamdesetih godina, do danas, sjaj Srebrnog jezera pri zalasku sunca, po kome je dobilo ime je neosporen. Posetioci koji su se uverili u srebro ovog srpskog mora, redovno mu se vraćaju, a broj novih stalno raste.

– Od početka turističke sezone 1. maja, Srebrno jezero u Velikom Gradištu posetilo je 800.000 gostiju, što je rekordna poseta u odnosu na sve prethodne godine. Rekord je postignut i što se tiče višednevnih boravaka, jer je ostvareno 60.000 noćenja. Za smeštaj su na raspolaganju hotel “Danubius”, odmaralište na samoj obali, košarkaški kamp “Teo 4”, auto kamp i kreveti u domaćoj radinosti. To je ukupno 1.500 ležajeva i svi oni su trenutno rasprodati – kaže Zarvić koji je zadužen za odnose sa javnošću. – Velikom prilivu gostiju doprinela je i podela vaučera za besplatan smeštaj, u okviru akcije Vlade Srbije za podsticaj razvoja domaćeg turizma. Pošto vaučeri važe za pet noćenja, većina doplaćuje kako bi produžila boravak, što jasno govori da su zadovoljni uslovima koji im se ovde nude – ističe Zarvić.

Osim kupanja u Srebrnom jezeru, koji predstavlja rukavac Dunava dug 14 kilometara, gosti mogu da se bave i ribolovom, po čemu je ovo jezero nadaleko poznato.

U blizini Srebrnog jezera nalazi se i turistički kompleks “Silver lejk resort”, u kojem je pre nekoliko godina izgrađen atraktivni akva park. Cena dnevne ulaznice je 400, a poludnevne 300 dinara, dok za decu ove ulaznice koštaju 300 i 200 dinara.

Na obali Srebrnog jezera posetioci na raspolaganju imaju i brojne sportske terene, restorane, kafiće i poslastičarnice, prodavnice suvenira… Za one koji žele da odu do srednjovekovne Ramske i Golubačke tvrđave, organizuju se krstarenja turističkim brodom.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker