DECA SE IGRAJU U ĐUBRETU: Gradištanski park kao deponija (FOTO)

Dečje igralište i park u Velikom Gradištu ovih dana više liči na deponiju, te ga nezadovoljni roditelji zaobilaze.

Odlazak u park za roditelje iz Gradišta sa svojom decom nije opcija.

– Radi se o problemu koji nije prisutam samo ovde, već u čitavom gradu. Čekamo nadležne da reaguju kako bi park bio očišćen – tvrdi jedan od roditelja, koji je zabeležio nastalu situaciju.

– Neko je izbacio više vreća sa kuhinjskim otpadom, prljavim vešom….i drugim đubretom, koje su psi lutalice u toku noći razvukli. Po svemu sudeći (na osnovu papira i neke dokumentacije iz vreća nađenih na istom mestu), očigledno je vreće sa đubretom izbacio neko sa broda ili brodova, koji su u toku prethodne večeri i noći boravili u pristaništu pored parka -, kazao je ovaj roditelj.

Ogorčeni roditelji se pitaju ko je kriv? Da li ovi sa brodova koji nemaju ili neznaju kud sa vrećama đubreta… Da li oni koji gazduju pristaništem a nisu vidno obeležili i obezbedili mesta za odlaganje sa kontejnerima za đubre u zoni pristaništa… Da li psi lutalice koji su razvukli đubre… ili deca koja se tu u parku igraju?

Na 50 metara od parka nalazi se sedište Zelene stranke, na 100 metara Opština, Javna uprava i Inspekcijske službe.

S obzirom da ovih dana, uredno stižu obaveštenja i uplatnice sa iznosima za uplatu naknade za zaštitu i unapređenje životne sredine, građani, roditelji i deca, podsećaju nadležne da je situacija i u ostatku grada a i opštini, katastrofalna! Pa ih zbog toga mole da umesto što od građana traže da im plate harač na smeće, prvo da zavrnu rukave, da očiste, srede i obezbede mesta za odlaganje sa kontejnerima za đubre, pa tek onda da naplate.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker