LA “PIOVRA” BOMBA U POŽAREVCU: Veca u predsedničku izbornu kampanju ulazi rame uz rame sa Necom?

Nakon 4. aprila, tada, po predviđanju tarota, Veroljub Arsić će biti bivši narodni poslanik, ne zbog toga što će SNS izgubiti izbore već, što je sada sasvim izvesno, da nova vladajuća SNS garnitura u Požarevcu koju predvodi dr. Miodrag Stepanović, želi da se oslobodi balasta ovog snoba, koji traje više od 20 godina i zagađuje ovaj grad gore nego deponija.

Veca i Neca/Foto: Privatna arhiva

Drug Vecko već sada, šuruje sa svim mogućim kandidatima od kojih će se, sasvim izvesno u poslednjem činu radikalske opere pojaviti ni manje ni više do Nebojše Stefanovića, Veroljubovog najvećeg kandidata za budućeg predsednika SNS.

Zna Drug Vecko, a i oseća kao životinja, da ni ovog puta, nije kandidat požarevačkog gradskog odbora za narodnog poslanika, već je to mlađa osoba, sa više obrazovanja od političkog ovna!

Veroljub je tako, već svoje sigurne glasove koje je sakupljao dao Nebojši na njegovu kvotu i obećao mu da će raditi za njega izbornu trku!

Inače, Požarevac je već odavno napravio otklon od druga Vecka, kome sada jedino ostaje da u gradu vaćari eventualno manjine ili da koketira sa socijalistima, njegovoj neprežaljenoj prvoj ljubavi!

(Tpknews.com/M.J.)

PROČITAJ I

3 Komentari

 1. Čisto da se podsetimo! Jedan od novinarskih članaka o dotičnoj osobi!

  Lud i naoružan, ali zaštićen

  Potpredsednik Narodne Skupštine Srbije i član Srpske napredne stranke, Veroljub Arsić, živi je dokaz da najbolju političku karijeru prave oni koji su najviše duševno oboleli. U jednom krivičnom postupku 2005. on je dobio dijagnozu F27 (šizofrenija) i proglašen je krivično neodgovornom ličnošću. I pored toga, MUP mu nije oduzeo dozvolu za posedovanje pištolja kojim je već izvršio jedno krivično delo.

  Igor Milanović

  Veroljub Arsić je visoki funkcioner SNS-a, narodni poslanik, potpredsednik republičke Skupštine i ima dozvolu za posedovanje oružja. Da bi neki građanin, pa time i sam Arsić, dobio pomenutu dozvolu on mora da bude, između ostalog, neosuđivan i psihički zdrav. U slučaju potpredsednika Skupštine ovi uslovi nisu ispunjeni.

  U požarevački lokal koji drži Dragan Petrović, bivši tužilac, u sitne noćne sate, posle ponoći, 2002. godine, pokušava da uđe Arsić i to vidno pijan. Kafana je već bila zatvorena, a unutra su bili samo još radnici koji su čistili, pa on ulazi kroz jedan otvoren prozor, ali konobari odbijaju da ga usluže i onako pijanog ga izbacuju na ulicu.

  Posle toga on odlazi do svog stana, ali umesto da tu ostane i otrezni se, uzima pištolj kalibra 3,57 („Kolt”) i vraća se do lokala kako bi se obračunao sa zaposlenima koji su ga izbacili napolje. Pošto su oni u međuvremenu otišli svojim kućama, Arsić pijan i besan puca u vrata, a zatim upada u obližnji stan nekadašnjeg oficira Jugoslovenske armije Dragana Jovanovića u kome zatiče njegovog maloletnog sina koga uzima kao taoca i maltretira ga.

  Posle dužih pregovora Arsić je konačno pristao da oslobodi sedamnaestogodišnjeg mladića i da se preda. Okružni tužilac Mita Krstev protiv njega podiže optužnicu, ali je 2005. godine povlači.

  Razlog za odustajanje od krivičnog gonjenja bilo je veštačenje jednog požarevačkog neuropsihijatra po kome Arsić boluje od šizofrenije (šifra F27) i da je samo ograničeno krivično odgovoran. Današnji potpredsednik Skupštine i bliski saradnik Aleksandra Vučića tada je bio u Srpskoj radikalnoj stranci u kojoj naglo napreduje nakon što je oslobođen optužbi za otmicu i dobio potvrdu da nije normalan. Takođe, iako je stručno potvrđeno da je neuračunljiv, Ministarstvo unutrašnjih poslova mu ne oduzima dozvolu za posedovanje pištolja kojim je počinio krivično delo. Arsić je svetski fenomen: lud je samo u sudnici, dok je izvan nje savršeno normalan.

  Simptome svog ludila on, međutim, ne može uvek da sakrije ni na javnim mestima. Na jednom mitingu Srpske radikalne stranke Arsić je nasrnuo na lokalnog fotografa poznatog pod nadimkom „Svinger” od koga je dobio pristojne batine. Posle toga on menja taktiku i na zakazane tuče ide sa pištoljem u ruci, a u poslednje vreme i okružen brojnim telohraniteljima.

  Tadašnjeg potpredsednika Gradskog odbora SNS-a u Požarevcu Željka Živkovića Gogu 2013. telefonom u ponoć poziva na „ferku” (fer tuču, prim. red.), na koju Goga ne odlazi, jer su mu prijatelji javili kako se na zakazanom mestu Arsić pojavio sa pištoljem u ruci. Isto tako je u vreme predizborne kampanje 2016. na isto mesto izazvao na pesničenje predsednika MZ Drmno Dejana Grujića i opet u zakazano vreme došao sa pištoljem u ruci.

  U to vreme su Grujić i predsednici još šest mesnih zajednica iz tog kraja vodili kampanju za smenu tadašnjeg direktora TEKO-a (Termo-elektrane Kostolac) Dragana Jovanovića zbog nezapamćenih pljački i malverzacija koje je ovaj vršio po nalogu samog Arsića, koji je u jednom telefonskom razgovoru pomenutog Grujića plačnim glasom preklinjao da mu ostave Jovanovića, jer ako on ode neće imati ko da mu daje pare za podmićivanje nikada zadovoljnih članova Vučićevog klana.

  Jovanović je, ipak, smenjen, a na njegovo mesto dolazi Milorad Grčić, ali se pljačke nastavljaju, samo na drugačiji način.Železnička pruga Bare – Kasidol koja je bila potrebna kostolovačkom TEKO-u građena je 2011. – 2012. godine. Trasa je dugačka 18 kilometara i plaćena je nešto manje od 20 miliona evra. Pred svoj odlazak Jovanović traži od tadašnjeg direktora „Autotransporta” Pere Mojovića da iseče 10 kilometara pruge i proda je Železari u Smederevu za samo milion evra. Seču je obavio Rade Džokej sa svojom ekipom, a deo šina su otkupili, pa zatim ponovo prodali Romi iz Osipaonice!

  Sada se neko ponovo dosetio da je pomenuta trasa veoma značajna za TEKO, pa je ponovo pokrenut tender za izbor izvođača. Kao siva eminencija ovog posla manje se pojavljuje Arsić, a daleko više Andrej Vučić, koji naređuje da se posao dodeli italijanskom konzorcijumu. Verovatno su mu oni ponudili najvišu proviziju. Umesto nekadašnje cene od manje od 20 miliona, konzorcijum će prugu graditi za više od 20 miliona evra, s tim što od prethodne izgradnje već postoji oko osam kilometara pruge koju Jovanović nije uspeo da iseče i proda. Provizija će, dakle, iznositi više od milion evra po kilometru!?!

  Kada je smenjen Jovanović i postavljen Grčić, u jednom lokalu u Drmnu napravljeno je veliko slavlje na koje su došli predsednici svih sedam Mesnih zajednica koje su tražile ovu smenu, Grčić i tadašnji načelnik Policijske uprave u Požarevcu Saša Mitrović. Na proslavu, međutim nije došao predsednik opštine Požarevac Bane Spasojević izražavajući na taj način solidarnost sa svojim ucveljenim mentorom Veroljubom Arsićem, koji je ranije tog dana bezuspešno pokušao da nagovori Grčića da potpiše dokument kojim bi se delovi TEKO-a direktno pripojili EPS-u.

  U znak odmazde, do danas nepoznata lica istu noć podmeću požar na objektima, Dejana Grujića, jednog od najglasnijih protivnika Dragana Jovanovića.

 2. ..🤔..ovo je baš oštro…
  .A ja evo mislim da je ovo super kandidatura…
  Bas ova kandidatura ovog gospodina sa slike.
  Zašto ?
  Pa to već piše i više nego detaljno i precizno u komentarima ovih prethodnih članaka o istom gospodinu.
  Svakom treba dati demokratsku priliku da OBJASNI svoje prethodne stavove i ZAŠTO je tada nešto uradio.
  To je opšti demokratski princip i on mora da važi za sve ,pa i za ovog gospodina sa slike.
  Dakle da nam SVIMA u svojoj predizbornoj kampanji objasni,npr.,
  ZAŠTO je u Skupštini Republike Srbije ,
  kao šef poslaničke grupe,
  i pred TV kamerama RTS i u direktnom prenosu koji je gledao i ceo Branicevski upravni okrug,
  i cela Istočna Srbija i cela Srbija ,
  POZVAO SVE SKUPŠTINSKE POSLANIKE
  DA NE GLASAJU ZA PODNETE SKUPŠTINSKE AMANDMANE ZA FINANSIRANJE
  ,kako ga sami gradjani CELOG ovog demografski ,ekonomski ,socijalno ,ekološki
  IZDIŠUĆEG regiona Istočne Srbije zovu ,,,KORIDORA ŽIVOTA,,
  TRANSEVROPSKOG
  (Atlantski okean-Crno more )
  Multimodalnog saobraćajnog koridora- Istok
  (Crnomorskog koridora) ?
  Tačka
  I još je tada i posebno istakao i naglasio da je on sam iz tog regiona Istočne Srbije.
  I pritom NIJE ZNAO čak ni da pravilno navede OSNOVNU TRASU
  DRUMSKOG ASPEKTA (AUTOPUTA)
  ovog TRANSEVROPSKOG MULTIMODALNOG koridora …😂😂😂
  Pa je rekao Požarevac-Kučevo -Majdanpek…KLADOVO….
  umesto Negotin….😂😂😂
  I naravno ,većina poslanika ,
  a medju njima bar DESET (10) iz CELOG ovog regiona Istočne Srbije ,
  (a SVI oni iz Istočne Srbije prethodno najdetaljnije i najdirektnije ,
  i od mene lično ,
  bili su edukovani i o ZNAČAJU i o svemu ostalom o ovom GEOSTRATESKOM koridoru,
  i ,,kleli,, se u njega kao u
  JEDINI MOGUĆI i PRAVI
  fundament i osnov opstanka ,oporavka ODRŽIVOG RAZVOJA i napretka
  CELOG ovog regiona Istočne Srbije ) …
  NISU GLASALI ZA PODNETE SKUPŠTINSKE AMANDMANE ZA FINANSIRANJE
  SOPSTVENOG ,,,KORIDORA ŽIVOTA,,….😀😀😀
  Da ne navodim ovde ta prezimena ,
  sramota me je i blam njihovog stida i bruke…
  I svi se oni vratili kući u ovaj svoj region Istočne Srbije …
  I sve super….
  I to je to i nikom ništa…😀
  I samo jedno pitanje…
  KOLIKO se od tada, i u ovim proteklim godinama,
  HILJADA,HILJADA I HILJADA mladih i sredovečnih gradjana ,
  i bez nade u oporavak i razvoj
  CELOG ovog IZDIŠUĆEG regiona Istočne Srbije
  ISELILO iz njega …? 😉
  A oni koji ne veruju u ovo što piše ,
  odmah i pravac na : http://www.parlament.rs.
  Tamo su STENOGRAMI sa zasedanja Skupštine Rep.Srbije ,pa neka tamo nadju i sami čitaju i provere…
  A naravno da postoje i TV snimci…😀
  Kao što i na Youtube postoje i snimci uvaženih i poštovanih gospođa poslanica takođe iz Istočne Srbije ,
  (a njihove stranke su i različite i nebitne
  jer ,,KORIDOR ŽIVOTA,, po svojoj definiciji
  NEMA STRANKU)
  koje su te amandmane za FINANSIRANJE ,,KORIDORA ŽIVOTA,, i podnele.
  Jer su vrlo često žene bar 15 puta i hrabrije i pametnije od nas muskaraca…
  i pre svega misle na svoju decu.
  Pa tako i po pitanju ,,KORIDORA ŽIVOTA,,.
  I danas gradjani CELOG ovog IZDIŠUĆEG regiona Istočne Srbije ,kao što svi to i znamo,
  ovaj svoj ,,KORIDOR ŽIVOTA,, ,
  u svakodnevnom razgovoru i neformalno i paralelno, takodje nazivaaju i
  STROGO CENZURISANI
  ,,ZABRANJENI KORIDOR,,. 😀
  Ne znam da li je ovaj drugi naziv tačan i ispravan kao ovaj prvi,
  ali gradjani CELOG ovog regiona Istočne Srbije
  SAMI znaju
  KADA SU POSLEDNJI PUT
  I NA KOM
  REGIONALNOM I LOKALNOM MEDIJU ,elektronskom ili štampanom,
  čuli bilo kakvu informaciju ili javnu izjavu
  o ovom Projektu i GEOSTRATEŠKOM koridoru
  koji VRAĆA Republiku Srbiju na
  CENTRALNU geosaobracajnu poziciju,
  a time i na CENTRALNU geoekonomsku poziciju, na BALKANU I U JUGOISTOČNOJ EVROPI.
  Tačka.😀
  A ne znam ni da li je i kada,
  i da li je baš tada ,
  ,,AFRIČKI KONGO KONCEPT,,
  budućnosti CELOG ovog IZDIŠUĆEG
  regiona Istočne Srbije ,
  u 21.veku,u Srbiji i u Evropi,
  (enormno proširenje starih i brojni novi rudnici, katastrofalna ekološka zagađenja i seča šuma i ostalo…) …
  pokušao da ZAUVEK ELIMINIŠE
  ,,EVROPSKI KORIDOR KONCEPT,,
  koji na najbrzi mogući način angažuje ,budi i objedinjuje
  SVE POSTOJEĆE LJUDSKE I RAZVOJNE POTENCIJALE I RESURSE
  CELOG ovog IZDIŠUĆEG I POGRANIČNOG regiona Istočne Srbije
  (turističke,poljoprivredne i sve druge ).
  I KOJI DONOSI MNOGE DRUGE I DANAS NEPOSTOJEĆE
  (brojne TRANSEVROPSKE saobraćaj,ne ,,investicione,povratak naših ljudi iz dijaspore..) RAZVOJNE RESURSE I POTENCIJALE
  U CEO OVAJ REGION.
  Ali i totalno je nebitno šta ja znam….
  jer bitno je i TO I SIGURNO znaju GRAĐANI CELOG ovog IZDIŠUĆEG regiona Istočne Srbije.
  A znaju i KAKO su to naučili pa SADA znaju.
  Tako da od te ELIMINACIJE ZAUVEK…
  NEMA NIŠTA….😀😀…
  To je već propalo…
  samo što ni toga nema u navedenim medijima.
  Ali ima na raznim JAVNIM Facebook i drugim društvenim grupama GRAĐANA , sa hijadama i hiljadama članova…
  (a ko ne veruje neka i to odmah proveri ,za nekih 15 sekundi, na Internetu…..npr .FB javna grupa Autoput Istočne Srbije sa više od 3.470 članova i ko zna koliko pratilaca …i drugim sličnim Viber,WhatsApp,Instagrame…..) .
  Jer sto bi rekao naš narod
  ,,Ako koza laze ..rog ne laže,,..😀
  A tamo imaju i PRAVILNE trase
  ,,KORIDORA ŽIVOTA,, kao i mnoge druge relevantne dokumente o ovom Projektu,
  pa mogu sami i to uzgred sa provere ..😀
  I zato moja puna DEMOKRATSKA I GRAĐANSKA podrska kandidaturi ovog gospodina sa slike…
  I njegovoj punoj i neograničenoj demokratskoj prilici , koju kao i svi drugi i ovaj gospodin mora da ima…
  da nam u svojoj predizbornoj kampanji sam i javno odgovori na ono prethodno što ne znamo,
  i sve nas nauči i obogati i tim saznajima.
  Jedva čekamo.
  Potpis, uvek isti i već više puta napisan na ovom portalu, ,i kao i adresa poznat svim ,,glavnim urednicima ,,.
  I pozdrav iz 🚞

 3. .P.S .U civilizovanoj Evropi i svetu uvek na kraju odluče dobro i precizno edukovani i informisani GRAĐANI.
  A Srbija nije u Africi ,nije Kongo,pa to nije
  ni CEO ovaj njen Istočni region.😀

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker