AUSTRIJA PODELJENA ZBOG KOVID MERA: Ministar policije uporedio nevakcinisane sa nacistima (VIDEO)

Ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer reagovao je na napade na policiju tokom protesta protiv kovid mera u Beču u subotu.

Foto: Tanjug/AP

“Ako tokom protesta, koji organizuje i reklamira stranka zastupljena u parlamentu, bivaju napadnuti policajci i čine se krivična dela prema Zakonu o zabrani veličanja nacizma, onda je to potpuno neprihvatljivo”, poručio je on.

Nehamer je ukazao da je to što su pojedini aktivisti bili sa natpisom nevakcinisani i žutom zvezdom, kako bi se prikazali kao žrtve gonjenja i time se izjednačili sa žrtvama nacizma bilo ne samo degutantno, već i da relativizuje zločine nacista i vređa milione žrtava nacističke diktature.

On je, ujedno, zahvalio i policiji što je profesionalno čuvala bezbednost na teškom zadatku.

Dan pošto je austrijska vlada odlučila da od ponedeljka uvede lokdaun za sve građane i obaveznu vakcinaciju od 1. februara, protivnici korona mera organizovali su proteste u Beču. Centar grada je bio potpuno zatvoren, a više povorki sa različitih lokacija okupilo se na trgu Heldenplac, odakle su krenuli u šetnju Ringom, centralnom gradskom ulicom.

Skup je obezbeđivalo 1.300 bečkih policajaca, koji kontrolišu nošenje maski, budući da učesnici, prema važećim epidemiološkim merama, moraju da nose FFP2 maske.

Policija je tvrdila da na protestu u Beču učestvuje oko 40.000 ljudi, dok FPO, koja je pozvala na okupljanja, govorila o broju od čak 100.000 ljudi. Među učesnicima su Austrijanci iz svih delova ove zemlje, a mogu se videti i strane zastave, među kojima i srpska, koju nosi grupa žena protovnica korona mera i, kako kažu, “nametnute vakcinacije”.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker