HAOS U TEHNIČKOJ ŠKOLI U SMEDEREVU: Učenik nasrnuo na profesora jer mu je uzeo telefon (VIDEO)

Nasilje u školama nažalost postala je naša svakodnevica. Nakon slučaja iz Trstenika, u kojem su učenici profesorici izmakli stolici, pa pisanja u sredu o napadu na profesoricu u Novom Sadu. Već juče stigle su neprijatne scene iz Smederava.

Foto: Screenshot

Još jedan incident u učionici, između učenika i profesora, dogodio se ovaj put u Tehničko-tehnološkoj i poljoprivrednoj školi „Despot Đurađ“ u Smederevu.

Do incidenta u kome je bilo obaranja učenika na sto, ali i guranja profesora, došlo je kada je nastavnik oteo učeniku mobilni telefon koji je on koristio na času.

Na snimku koji je osvanuo na mrežama vidi se da se sve dešava u učionici, na času matematike. Jedan od učenika snimao je ceo incident.

Kako se vidi na snimku, profesor stoji ispred table, u jednom trenutku se obraća grupi učenika koji su inače drugi razred, a zatim i kreće ka jednom od njih. Sve vreme on nešto govori, ali taj deo snimka nema ton, tako da nije poznato šta priča.

U trenutku kada stiže do đaka i dalje se raspravljajući sa njim, kako se to može zaključiti na osnovu gestikulacije, otima mu telefon i kreće da se vraća ka katedri. Na snimku se vidi i grupa učenika kako sve ovo posmatra, smejući se.

U isto vreme, učenik žustro ustaje za profesorom pokušavajući da vrati svoj mobilni telefon, vuče i cima profesora za ruku.

Na trenutak se kamera sklanja sa njih dvojice, a u sledećem mometnu beleži kako profesor obara učenika na katedru, jednom rukom ga pritiska, dok drugom i dalje drži njegov mobilni telefon.

U celom ovom okršaju i otimanju oko telefona, učenik kreće da pada, ali uspeva da ostane na nogama, te nastavljaju da se guraju i otimaju.

Profesor podiže prevrnutu stolicu i papire pale sa katedre u celom tom okršaju, ispravlja se, nakon čega se vidi kako učenik odguruje profesora ka tabli. Nastavnik se povlači i napušta učionicu.

ISPITUJE SE CEO SLUČAJ

Da se ovaj incident dogodio potvrdio je za Blic Miladin Vitorović, direktor škole „Despot Đurađ“ u Smederevu. Kako kaže, incident se desio u sredu, 1. marta.

Prema njegovim rečima, on ima informaciju da se „nešto desilo oko telefona“, kao i da je profesor dao izjavu nadlaženima u školi. Takođe, dodaje, niko od učenika mu se nije požalio ovim povodom.

– Ispitujemo ceo slučaj i postupamo dalje po proceduri – rekao je Vitorović za „Blic“.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker