UZELI MITO ĆUTANJA: Znaju li nadležni ko je Boban Jovanović Japanac!?

Zašto tek asfaltirane ulice u opštini Veliko Gradište izgledaju kao biciklističke staze? Zašto se rupe na asfaltu otvore posle prve kiše i zašto je cena po kvadratu asfalta u opštini Veliko Gradište dva puta skuplja nego u opštini Golubac?

Foto: Facebook

Po principu, “što gori to bolje”, u ovom tekstu pokušaćemo da građanima opštine Veliko Gradište damo odgovor na ova tri pitanja koja ih već duže vremena muče.

Opština Veliko Gradište zadužila se sa dva kredita kod banaka u vrednosti od 150 miliona dinara (1,3 miliona eura) za asfaltiranje ulica u gradu i selima, koji od ove godine treba da počnu da se isplaćuju.

Boban Jovanović Japanac je savetnik predsednika opštine Veliko Gradište i zadužen je za infrastrukturu, dakle za asfaltiranje i direktno trošenje ovog novca. Boban Jovanović Japanac je kontakt sa izvođačima radova tj. preduzećima koja rade asfaltiranje i posrednik u izvlačenju novca za Srpsku naprednu stranku od čega finansiraju izbore i kampanju. Ko god pogleda cene tog asfaltiranja po kvadratu kao i kvalitet izvedenih radova sve će mu biti jasno.

Postavlja se naravno pitanje a gde je tu Boban Jovanović Japanac, koji je njegov interes?

Boban Jovanović Japananac je vlasnik dva preduzeća. “VG Komerc 2010 DOO” i “Eurol oil DOO”. U oba je i direktor iako to ne bi smeo da bude dok je na funkciji. Svoje interese u ovom poslu oko asfaltiranja on zadovoljava kroz preduzeće “Eurol oil DOO” preko koga trguje uljem Holandske marke Eurol. To ulje on prodaje preduzeću “Ivan Milutinović-PIM AD Beograd” ali ne za novac već od njih dobija sitan kamen – tucanik koji zatim preduzeća za asfaltiranje od njega uzimaju i ugrađuju u podlogu prilikom asfaltiranja ulica u opštini Veliko Gradište, naravno sve po „određenoj ceni“.

Podsetimo se, Boban Jovanović Japanac je široj javnosti poznat još iz vremena Demokratske stranke kao kadar Živoslava Lazića kada je postavljen na funkciju Direktora JP Direkcija za izgradnju sa koje je neslavno otišao jer je smenjen zbog zloupotrebe službenog položaja. Sa svojim žutim pajtašima tada je naravno sa velikim zadovoljstvom učestvovao u rušenju predsednika opštine Veliko Gradište Dragana Milića sa vlasti, nazivao ga lopovom i svakakvim drugim imenima, istraživao njegove lopovluke i pisao mu krivične prijave.

Da li nadležni organi za ovo ne znaju? Znaju, problem je samo što su i oni svi korumpirani, pod komandom vladajuće koalicije.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker