CRNI ĐURĐEVDAN: Devojčicu (7) zgazio stric uoči slavskog ručka

Marijana je u nedelju, uoči slavskog ručka, poginula pred kućom svog strica u Murgašu, kada ju je udario „kvad“ koji je vozio njen stric Vladan Kuzeljević.

Mirjana Janković / Foto: Privatna arhiva

Marijana je u nedelju, uoči slavskog ručka, poginula pred kućom svog strica u Murgašu, kada ju je udario „kvad“ koji je, proklete li sudbine, vozio upravo njen stric Vladan Kuzeljević (40), kod koga je sa roditeljima i dvojicom braće došla na Đurđevdan. Osim na Vladanovom, večni žig tragedije kod Uba ostaće i na srcu Marijaninog 11-godišnjeg brata Milana, koji je u trenutku nesreće sedeo stricu u krilu.

Marijanin život prekinut je dok je završavala predškolsko. Umesto da je spremaju za školu, nesrećeni roditelji su svoje čedo juče spremali za večni počinak.

Nedelja, 7. maj…. Dušan Janković je sa suprugom Draganom, ćerkom Marijanom i sinovima Milanom (11) i Draganom (10) bio u Murgašku kod Vladana Kuzeljevića, brata od tetke koji radi u Beču, da proslave njegovu krsnu slavu i vide se posle dužeg vremena. Podne…

Vladan je svog bratanca Milana vozio na četvorotočkašu u betoniranom dvorištu kuće, dok je Marijana iz blizine posmatrala kako se njih dvojica voze. Njen brat je u jednom trenutku povukao ručicu gasa na „kvadu“, stric Vladan je izgubio kontrolu nad upravljačem, naleteo na bratanicu i smrtno je povredio. Devojčica je poginula na licu mesta, a njen stric je udario u ogradu i polomio nogu.

Malo ko je od Čajetinaca, rođaka i prijatelje koji su uplakani ulazili u porodičnu kuću Jankovića mogao da smogne snage bilo šta da kaže. Oni koji jesu, potvrdili su verziju pogibije koja je stigla sa Uba.

Čajetina u ponedeljak u podne… Tužna vest o pogibiji sedmogodišnje sugrađanke mnoge žitelje zlatiborske varošice zaticala je na ulici…

Ispred bandera, na kojima su bile izlepljene umrlice sa slikom male Marijane, muk, neverica, i pitanje – da li je moguće?

TRAGEDIJA KAKVA SE NE PAMTI

Vladanovi roditelji su godinama radili u Beču, gde i on živi. Praktično, cela familija, sa bliskim rođacima sa Zlatibora, okupila se na proslavi Đurđevdana. Nažalost, drugog dana slave se dogodila tragedija kakvu ovaj kraj ne pamti.

– Vladan je, inače, nedavno kupio taj „kvad“ i kada bi dolazio iz Austrije kod roditelja, često ga je vozio – kažu poznanici Kuzeljevića u Murgašu.

TPKNEWS/Agencije

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker