VEROVALI ILI NE: U Smederevu kamere snimaju i da li ste vezali pojas

Jezive saobraćajne nezgode koje se svakodnevno, nažalost, događaju nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Video nadzor za automatsku detekciju saobraćajnih prekršaja

Milan Božović, stručnjak za bezbednost saobraćaja, govorio je o važnosti vezivanja sigurnosnog pojasa.

– Mislim da nismo svesni koliko su neki naši postupci u saobraćaju. Teško menjamo stavove. Tu cenu plaćamo u saobraćaju. Mislim da će organi preduzeti mere. Ali, ima još jedna stvar. Mi ovde govorimo ko je više kriv. Pa nema toga. Da je neko poginuo, postavljalo bi se pitanje krivice preživelog, ili da je povređen postavljalo bi se pitanje odštete – rekao je Božović.

Ipak, u praksi se pokazalo da su sigurnosne kamere na saobraćajnicama dobra stvar.

– Što više treba pokrivati saobraćajnice kamerama, posebno onih koje detektuju prekršaje. Sada ima kamera koje detektuju da li ste vezali pojas. Znamo i za kamere koje detektuju prelezak na crveno – rekao je Božović i dodao kao pozitivan primer Smederevo gde su postavljene kamere za detektovanje kako prelazak na crveno tako i vezivanje pojasa.

– Beograd je poprilično pokriven kamerama, ne znam lokacije. Što se tiče ostatka Srbije neki gradovi jesu. Dobar primer je Smederevo. Oni su tamo gde su uveli kamere zaista uveli mir i smirili saobraćaj i svi poštuju ograničenja brzina i voze po propisu – zaključio je Božović.

(Tpknews.com/Mediji)

PROČITAJ I

4 Komentari

  1. Kako se neko nije setio da kupi one peintgun puškice sa kuglicama u boji (ali da bude postilojana boja, koja se ne skida), pa da krene sve kamere po Smederevo da boji… Kako bi to bilo bezobrazno.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker