PRIVEDEN SREJA IZ ŠETONJA: Biznismen ojadio budžet Republike Srbije, policija pleni sva kola koja je prodao?!

Pripadnici MUP-a, odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Požarevcu, priveli su Nenada Srejića-Sreju iz Šetonja zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivično delo pronevera u obavljanju delatnosti.

Foto: Društvene mreže

Kako su naveli iz MUP-a, osumnjičeni Sreja je, u svojstvu odgovornog lica u privrednom društvu “Sreja Pro Car” iz Petrovca na Mlavi, vršio uvoz polovnih automobila, koje je zatim promotovao fizičkim licima za gotov novac, pri čemu navedeni promet nije evidentirao u poslovnim knjigama, a gotovinu od prodaje nije uplaćivao na račun privrednog društva, već je zadržao za sopstvene potrebe.

Na ovaj način i neuplaćivanjem naknade za proizvode koji posle upotrebe postaju posebni tokovi otpada – oštećen je budžet Republike Srbije.

Shodno ovome, a kako nezvanično saznaje Insajder Mile Sova, pripadnici MUP-a će u narednom periodu, pa sve dok traje istraga, privremeno da zaplene sva vozila koje je Nenad Srejić promotovao fizičkim licima za gotov novac do trenutka njegovog privođenja.

(Tpknews.com/I.M.S.)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker